Nya bostadsrätter mitt i byn

Välkommen till lantliga, kustnära Skra bro som ligger i pittoreska Björlanda på västra Hisingen. Det nya bostadsområdet som kommer att byggas har vi döpt till Björlanda ängar.

I området hittar du mest villor, men i framtiden även bostadsrättslägenheter. Många av de som idag flyttar hit gör det för att hitta det lantliga lugnet och framförallt närheten till havet, men ändå inte göra avkall på det stadsnära livet. Området vid Skra Bro i Björlanda utvecklas fortfarande. Om några år kommer det här området att se annorlunda ut. Här ska fler bostäder och ett torg med plats för handel och service samsas med befintlig grönska.

Området ska utvecklas till ett närcentrum och en mötesplats med handel och service, samt en knutpunkt för kollektivtrafiken. Här görs plats åt nya butiker, lekplatser och sköna grönområden som ska få både nya och gamla invånare att trivas. I närheten av Skra Bro finns redan idag skola och idrottsanläggningar. Målet är att skapa en grön oas och nya möjligheter där både befintliga och nya invånare ska trivas. Den nya bebyggelsen blir en blandning av flerbostadshus och småhus i en kvarterstruktur, formad efter landskapet och befintlig bebyggelse. Husen kommer att vara mellan två till fem våningar, beroende på var i området de ska stå. Högre hus kommer att ligga i direkt anslutning till centrumdelen och de lägre strax bredvid.  Flera bostadsutvecklare är delaktiga i detta projekt.

170 bostadsrättslägenheter

I Björlanda ängar, vid Kongahällavägen och Björlandavägen, planerar Egnahemsbolaget att bygga ca 170 bostadsrättslägenheter.

Just nu håller vi på med upphandling och projektering av bostäderna, så vi kan inte presentera utförandet av bostäderna än. Troligtvis blir det lägenheter på 1-4 rok med balkong och hiss. Husen kommer bli 4-5 våningar höga.  Prisnivån kommer presenteras närmre säljstart, tidigast 2023.

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

FAKTA Brf Björlanda ängar
 • Status: Kommande säljstart
 • Område: Björlanda
 • Ägandeform: Bostadsrätt
 • Bostadstyp: Lägenhet
 • Bostäder: 170
 • Rum: 0-0
 • Yta: 0 - 0m²
 • Tillträde: Tidigast från 2024
DETTA HÄNDER JUST NU I PROJEKTET
Planering av det nya bostadsområdet
Gör din intresseanmälan och få förtur vid säljstarten
VIP-säljstart
Försäljningen startar och bostäderna annonseras ut
Tillträde och inflyttning, tidigast från 2024

Detaljplanering av området pågår. När projektet har vunnit laga kraft så inleds projekteringen av bostäderna.

En intresseanmälan innebär att du får förtur vid säljstarten, innan bostäderna annonseras ut. Du kommer att få inbjudan till VIP-säljstarten och information om bostäderna före alla andra.

Du som har gjort intresseanmälan blir inbjuden till den exklusiva VIP-säljstarten. Det är under denna säljstartsperiod som du kan nyttja din förtur. När VIP-säljstarten är över så kommer resterande bostäder, som inte blivit sålda, att annonseras ut.

Försäljning pågår och bostäderna annonseras på vår hemsida samt på vissa externa sidor t ex booli.se, hemnnet.se

Vid tillträdet slutbetalar du bostaden och får nyckeln. Nu kan du flytta in.

SKULLE DU VILJA BO HÄR?

Vill du ha förtur till den exklusiva VIP-säljstarten? Och större möjlighet att få just din drömbostad? Då skall du göra intresseanmälan till detta bostadsprojekt.

Gör en intresseanmälan

Intresseanmälan

Du gör en intresseanmälan genom att: fylla i dina uppgifter i formuläret, bocka i rutan för samtycke och tryck på knappen "Skicka in". Intresseanmälan är inte bindande.
 • Du som gör intresseanmälan till Egnahemsbolagets bostadsprojekt kommer vi föra en löpande kommunikation med, fram tills att ditt ärende avslutas för respektive bostadsprojekt hos oss. Dina personuppgifter får inte användas utan ditt samtycke. Personuppgifterna kan till exempel användas för att registrera din intresseanmälan och därmed köplats i vårt kundregister samt till att skicka information i form av nyhetsbrev, enkäter, inbjudningar och tryckt material.

  Jag samtycker till att Göteborgs Egnahems AB (Egnahemsbolaget) behandlar mina personuppgifter för följande ändamål:

  • Intresseanmälan för att eventuellt köpa en bostad av Egnahemsbolaget

  Genom att fylla i dina kontaktuppgifter, kryssa i rutan för samtycke och registrera intresseanmälan genom att trycka på ”skicka”-knappen ger du ditt samtycke till att dina personuppgifter hanteras på så sätt som står beskrivet här ovan. Du väljer själv om du vill lämna ditt samtycke. Om du inte vill ge ditt samtycke så kryssar du inte i rutan och du kan då inte genomföra din intresseanmälan.

  Du kan när som helst, muntligen eller skriftligen, ta tillbaka ditt samtycke.

  För mer information om hur dina personuppgifter hanteras på Egnahemsbolaget, läs om Integritetspolicyn på https://www.egnahemsbolaget.se/personuppgifter-enligt-integritetspolicyn/

NÄROMRÅDET

PROJEKT Brf Björlanda ängar

 •   SKOLA
 •   SHOPPING
 •   PARK
 •   HÅLLPLATS
 •   BIBLIOTEK
 •   GYM
 •   VÅRDCENTRAL
 •   APOTEK
 •   MATAFFÄR

RELATERADE PROJEKT