20150116 Skra bro torget

Björlanda ängar

I Björlanda ängar bor du nära havet och naturen samt med en kort busstur in till centrala Göteborg. Nu har vi åter igen öppnat intresseanmälan.

Status

Kommande säljstart

Område

Björlanda

Intresseanmälan

Gör din anmälan idag!

Säljare

Kontaktuppgifter

Projektfakta
Status:
Kommande säljstart
Område:
Björlanda
Ägandeform:
Bostadsrätt
Bostadstyp:
Lägenhet
Bostäder:
170
Pris:
Månadsavgift:
Tillträde:
Tidigast från 2024

Nya bostadsrätter mitt i byn

Välkommen till lantliga, kustnära Skra bro som ligger i pittoreska Björlanda på västra Hisingen. Det nya bostadsområdet som kommer att byggas har vi döpt till Björlanda ängar.

I området hittar du mest villor, men i framtiden även bostadsrättslägenheter. Många av de som idag flyttar hit gör det för att hitta det lantliga lugnet och framförallt närheten till havet, men ändå inte göra avkall på det stadsnära livet. Området vid Skra Bro i Björlanda utvecklas fortfarande. Om några år kommer det här området att se annorlunda ut. Här ska fler bostäder och ett torg med plats för handel och service samsas med befintlig grönska.

Området ska utvecklas till ett närcentrum och en mötesplats med handel och service, samt en knutpunkt för kollektivtrafiken. Här görs plats åt nya butiker, lekplatser och sköna grönområden som ska få både nya och gamla invånare att trivas. I närheten av Skra Bro finns redan idag skola och idrottsanläggningar. Målet är att skapa en grön oas och nya möjligheter där både befintliga och nya invånare ska trivas. Den nya bebyggelsen blir en blandning av flerbostadshus och småhus i en kvarterstruktur, formad efter landskapet och befintlig bebyggelse. Husen kommer att vara mellan två till fem våningar, beroende på var i området de ska stå. Högre hus kommer att ligga i direkt anslutning till centrumdelen och de lägre strax bredvid.  Flera bostadsutvecklare är delaktiga i detta projekt.

170 bostadsrättslägenheter

I Björlanda ängar, vid Kongahällavägen och Björlandavägen, planerar Egnahemsbolaget att bygga ca 170 bostadsrättslägenheter.

Just nu håller vi på med upphandling och projektering av bostäderna, så vi kan inte presentera utförandet av bostäderna än. Troligtvis blir det lägenheter på 1-4 rok med balkong och hiss. Husen kommer bli 4-5 våningar höga.  Prisnivån kommer presenteras närmre säljstart, tidigast 2023.

Detta händer just nu i projektet

Planering av det nya bostadsområdet

Detaljplanering av området pågår. När projektet har vunnit laga kraft så inleds projekteringen av bostäderna.

Gör din intresseanmälan och få förtur vid säljstarten

En intresseanmälan innebär att du får förtur vid säljstarten, innan bostäderna annonseras ut. Du kommer att få inbjudan till VIP-säljstarten och information om bostäderna före alla andra.

VIP-säljstart

Du som har gjort intresseanmälan blir inbjuden till den exklusiva VIP-säljstarten. Det är under denna säljstartsperiod som du kan nyttja din förtur. När VIP-säljstarten är över så kommer resterande bostäder, som inte blivit sålda, att annonseras ut.

Försäljningen startar och bostäderna annonseras ut

Försäljning pågår och bostäderna annonseras på vår hemsida samt på vissa externa sidor t ex booli.se, hemnnet.se

Tillträde och inflyttning, tidigast från 2024

Vid tillträdet slutbetalar du bostaden och får nyckeln. Nu kan du flytta in.

Skulle du vilja bo här?

Vill du ha förtur till den exklusiva VIP-säljstarten? Och större möjlighet att få just din drömbostad? Då skall du göra intresseanmälan till detta bostadsprojekt.

Närområdet

I Björlanda känner man doften av både havssalt och lantbruk. På Hisingens västra del ligger det här samhället som erbjuder både typiska klippbad och sinnliga naturupplevelser. Allra mest känd här ute är kanske småbåtshamnen Björlanda Kile. Här finns plats för hela 2 400 småbåtar och faktum är att den pittoreska, bohuslänska hamnen är en av Europas största.

Liknande projekt

Se alla projekt