BjorlandaAngar_Helikoptervy_hav_220201.jpg
BjorlandaAngar_Helikoptervy_skog_220201.jpg

Björlanda Ängar

I Björlanda ängar bor du nära havet och naturen. Förtursförsäljning planerad till våren 2024. Välkommen med din intresseanmälan.

Status

Kommande försäljning

Område

Björlanda

Intresseanmälan

Gör din anmälan idag!

Kontakt

Annica Öhagen

Projektfakta
Status:
Kommande försäljning
Område:
Björlanda
Ägandeform:
Bostadsrätt
Bostadstyp:
Lägenhet
Bostäder:
90
Pris:
Månadsavgift:
Tillträde:
Planerad våren 2025
BjorlandaAngar_Helikoptervy_skog_220201.jpg

Bilderna är illustrationer och kan skilja sig från verkligheten.

Nya bostadsrätter i Björlanda Ängar - med en bris från havet

Välkommen till lantliga och kustnära Björlanda Ängar som ligger vid Skra Bro på västra Hisingen. I området hittar du mest villor, men i framtiden även bostadsrättslägenheter. Många av de som idag flyttar hit gör det för att hitta det lantliga lugnet och framförallt närheten till havet, men ändå inte göra avkall på det stadsnära livet. Nu utvecklas området Björlanda Ängar och om några år kommer det här området att se annorlunda ut. Här ska fler bostäder och ett torg med plats för handel och service samsas med befintlig grönska.

Området ska utvecklas till ett närcentrum och en mötesplats med handel och service, samt en knutpunkt för kollektivtrafiken. Här görs plats åt nya butiker, lekplatser och sköna grönområden som ska få både nya och gamla invånare att trivas. I närheten av Skra Bro finns redan idag skola och idrottsanläggningar. Målet är att skapa en grön oas och nya möjligheter där både befintliga och nya invånare ska trivas. Den nya bebyggelsen blir en blandning av flerbostadshus och småhus i en kvarterstruktur, formad efter landskapet och befintlig bebyggelse. Husen kommer att vara mellan två till fem våningar, beroende på var i området de ska stå. Högre hus kommer att ligga i direkt anslutning till centrumdelen och de lägre strax bredvid.

Flera bostadsutvecklare är delaktiga i detta projekt.
Läs mer om hela Björlanda Ängar.

90 bostadsrättslägenheter

I Björlanda Ängar ska Egnahemsbolaget bygga ca 90 bostadsrättslägenheter.

Just nu håller vi på med upphandling och projektering av bostäderna, så vi kan inte presentera utförandet av bostäderna än. Troligtvis blir det lägenheter på 1-4 rum och kök med balkong och hiss. Husen kommer bli 4-5 våningar höga. Mer information och priser kommer presenteras närmre försäljningsstart som är preliminärt våren 2024. Tillträde är preliminärt 2025.

Håll koll på och läs mer om byggnationen i Björlanda ängar

Pågående byggarbeten

Detta händer just nu i projektet

Planering av det nya bostadsområdet

Detaljplanering av området pågår. När projektet har vunnit laga kraft så inleds projekteringen av bostäderna.

Gör din intresseanmälan och du blir inbjuden till förtursförsäljningen

En intresseanmälan innebär att du blir inbjuden till förtursförsäljningen, det vill säga att du får förtur och information om bostäderna före alla andra.

Förtursförsäljningen - preliminärt 2024

Du som har gjort intresseanmälan är inbjuden till förtursförsäljningen. Det är under denna period som du kan nyttja din förtur och göra en köpanmälan. När förtursförsäljningen är över så kommer resterande bostäder, som inte blivit sålda, att annonseras ut.

Försäljning - preliminärt från 2024

Försäljning pågår och bostäderna annonseras på vår hemsida samt på vissa externa sidor t ex booli.se, hemnet.se

Tillträde och inflyttning - preliminärt 2025

Vid tillträdet slutbetalar du bostaden och får nyckeln. Nu kan du flytta in.

Skulle du vilja bo här?

Vill du ha förtur vid försäljningsstart? Och större möjlighet att få just din drömbostad? Då skall du göra intresseanmälan till detta bostadsprojekt.

Närområdet

Välkommen till lantliga och kustnära Björlanda Ängar! Vid Skra Bro på västra Hisingen ligger detta område som erbjuder det bästa av två världar. Här får du närheten till uppfriskande bad och avstressande naturområden, samtidigt som storstadens utbud bara är en kort bussresa bort.

Liknande projekt

Se alla projekt