Bankkontakt och bolån

Att köpa en bostad är kanske den största investeringen du gör i livet. Du har säkert många frågor om ekonomi och bolån. För att göra det enklare och tryggare finns vi på Egnahemsbolaget, Nordea och SBAB med dig hela vägen fram till inflyttning.

Enkelt att kontakta banken

Vi på Egnahemsbolaget vill göra det enklare för dig som behöver ta ett bolån i samband med ett bostadsköp. Därför samarbetar vi med bankerna SBAB och Nordea.

SBAB

SBAB vill med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande samt andra tjänster för bättre boende och boendeekonomi. SBAB har funnits sedan 1985 och ägs av svenska staten.

Direktnummer till SBAB: 0771-45 30 40

Nordea

Nordea är en nordisk fullservicebank med tjänster som bolån, sparande, pension och försäkringar. Nordea hjälper kunderna att förverkliga sina drömmar och ambitioner – och det har de gjort i 200 år.

Direktnummer till Nordea: 0771-22 44 88

Fördelar för dig som bostadsköpare

Är du intresserad av att köpa en bostad av Egnahemsbolaget och behöver ta bolån? Då finns det många fördelar med att kontakta Nordea eller SBAB som vi samarbetar med:

 • Banken har all information om Egnahemsbolagets bostäder.
 • Banken är experter på bolån med fokus på nyproducerade bostäder – precis det som Egnahemsbolaget bygger och säljer.
 • Du får hjälp av banken med finansiering och de finns med dig hela vägen fram till tillträde.
 • Du erbjuds en förhandlad och klar bolåneränta utifrån bostadens värde och storleken på lånet.
 • Tillsammans med dig vill banken skapa ett bolån som är hållbart för just ditt hushåll.

Se hur mycket du kan låna

Hos både SBAB och Nordea kan du enkelt räkna ut hur mycket du kan låna till en bostad. När beräkningen är klar kan du välja att ansöka online om ett lånelöfte hos banken.

Ta ett bolån – så går det till

1. Du letar bostad och vill veta hur mycket du kan låna

Kontakta en bank för att tillsammans med dem se över din ekonomiska situation. Om allt är i sin ordning ger banken dig ett lånelöfte på summan du får låna. Egnahemsbolaget samarbetar med bankerna Nordea och SBAB.

2. Du har hittat en bostad och vill köpa den

 • Kontakta bostadsprojektets säljare på Egnahemsbolaget för att reservera bostaden som du vill köpa.
 • Kontakta banken om finansiering av köpet. Om du vill köpa en bostadsrätt hjälper de dig också att se över bostadsrättsföreningens ekonomi, eftersom den också påverkar din månadskostnad.

3. Du ska köpa en bostad och skriva avtal

 • Visa upp ditt lånelöfte för Egnahemsbolaget.
 • Kontakta banken som gör den slutliga kreditprövningen och hjälper dig att betala handpenningen.
 • För att bostaden ska bli din skriver du ett bindande avtal med Egnahemsbolaget och betalar en avgift. Avgiften beror på vilket avtal som skrivs. Kontakta säljaren för det aktuella projektet så berättar hen mer.

4. Du ska få tillträde till bostaden och flytta in

 • I god tid före tillträdet kontaktar banken dig för att gå igenom allt du behöver veta om ditt bolån. Banken skickar sedan lånehandlingarna till dig.
 • Inför tillträdet betalar banken ut ditt lån och ser till att Egnahemsbolaget får betalt.
 • När du får tillträde till din nya bostad tar du med en kvittens på slutbetalningen och hämtar nycklarna. Sedan är det bara att flytta in!

Vad blir månadskostnaden?

Egnahemsbolagets alla bostäder köper du till fast pris. Prislistan hittar du på sidan för respektive bostadsprojekt. Du kan med hjälp av vår kostnadskalkylator räkna på vad de olika bostäderna kostar per månad.