Trygghet och garantier

Det ska vara tryggt att köpa en ny bostadsrätt eller äganderätt av Egnahemsbolaget. Därför ingår alltid hjälp och garantier, även efter att du har flyttat in.

Sisjödal flytten 2067

Tryggt bostadsköp

Att köpa en bostad är en av livets största investeringar. Vi vill att ditt bostadsköp ska bli så tryggt som möjligt.

Vi erbjuder trygghetsgaranti som en extra säkerhet om något oväntat skulle ske. Det innebär att du som bostadsköpare bland annat kan ansöka om att frånträda ditt köp eller flytta fram ditt tillträde om du exempelvis inte skulle få din bostad såld eller blir arbetslös.

Hållbara hem

Hållbara hem

I vårt långsiktiga kvalitets- och miljöarbete strävar vi efter att bygga hållbara hem. Vi har fokus på kvalitetssäkrat byggande och gör egna tekniska kontroller under byggtiden. Genom att bygga in god miljö och kvalitet redan från början håller vi nere boende- och underhållskostnader på både kort och lång sikt.

Läs mer om våra bostäder

Visualisering som visar 4 rok i Brf Eriksberget

Besiktningar och garantitid

För att säkerställa att din bostad uppfyller de krav som är ställda utförs en besiktning innan ditt tillträde, en så kallad slutbesiktning. Från och med att bostaden är besiktigad och godkänd lämnar Egnahemsbolaget en garantitid på fem år.

Efter två år utförs en så kallad garantiavstämning där din bostad besiktigas igen för att säkerställa att den fortfarande uppfyller ställda krav.

Besiktningarna utförs av en oberoende besiktningsman och ingår i ditt köp av din bostad.

Trygg start för föreningen

Bostäder som eventuellt inte blivit sålda köps av Egnahemsbolaget. Det innebär att bostadsrättsföreningen inte drabbas ekonomiskt av eventuellt osålda bostäder.

För att ge föreningen en bra start ser Egnahemsbolaget till att den bildas innan byggstart och att fristående styrelserepresentanter sitter i styrelsen. Efter inflyttning sitter de kvar i ungefär ett halvår. Under den tiden utbildas de boende medlemmarna i hur det går till att leda en bostadsrättsförening. Sedan väljer medlemmarna en egen styrelse.

Hjälp på din boenderesa

När du köper en bostad av Egnahemsbolaget blir säljaren din personliga kontakt. Säljaren svarar på dina frågor och hjälper dig genom alla steg på vägen till ditt nya hem.

Efter att du har flyttat in hittar du vem du ska kontakta, information och tips kring ditt boende i kundportalen.