1. Intresseanmälan ger dig förtur

Bostadsprojekt med ”Kommande säljstart”: När du fattat tycke för ett av våra bostadsprojekt, gör du en intresseanmälan till detta. Du får då automatiskt en köplats* som ger dig förtur vid den exklusiva säljstarten, som endast är för dig med köplats. Din förtur ger dig en större möjlighet att få just din drömbostad! Se filmen om ”Varför ska jag göra en Intresseanmälan?”

I detta skede pågår projektering av bostäderna. För att du ska veta vad som händer under projekteringen och fram till säljstart, så skickar vi nyhetsbrev till dig per e-post. När säljstarten närmar sig så får du mer detaljerad information. Allt för att du ska få en så bra bild av din framtida bostad som möjligt.

* Din köplats bestäms utifrån datum och klockslag för din intresseanmälan. Köplatsen gäller endast vid säljstarten och för det område som du registrerat intresseanmälan till. Intresseanmälan är personlig och kan inte överlåtas till annan person.

Bostadsprojekt där ”Försäljning pågår”: För bostäder som redan är till salu är det ingen kö. Du kontaktar vår säljare direkt för att ställa frågor eller reservera en bostad. Priser och information om bostäderna hittar du här på hemsidan under ”Hitta bostad” och filtrera på ”Försäljning pågår”.

2-8. Stegen fram till inflyttning

Filmen om ”Köpprocessen” ger dig en guidad tur genom stegen 2-8 här nedan, från säljstartsmötet & visningar fram till du är inflyttad.

Tecknad bild Bostadsbrist
2. Exklusivt säljstartsmöte & visningar

Bostadsprojekt med ”Kommande säljstart”: När det är dags för säljstart av ett bostadsprojekt blir du, som har gjort en intresseanmälan och fått en köplats,  inbjuden till ett exklusivt säljstartsmöte.  I samband med inbjudan och närmre säljstarten kommer du också att få mer detaljerad information om hur säljstarten går till, bilder, planskisser, beskrivning av bostäderna och området samt priser. Vårt mål är att du ska känna dig väl förberedd inför säljstarten.

På säljstartsmötet berättar vi om bostäderna, hur det går till att köpa av oss och vad som händer fram till tillträde/inflyttning samt svarar på dina frågor.

Bostadsprojekt  där ”Försäljning pågår”: Beroende på hur långt bygget kommit är du välkommen på markvisning eller bostadsvisning. Där får du mer information om bostäderna, informationsmaterial med priser och planskisser samt så svarar vi på dina frågor. Datum för dessa visningar hittar du i visningskalendern.

2 saljstartsmote
3. Köpanmälan & reservation

Bostadsprojekt med ”Kommande säljstart”: Efter säljstartsmötet startar den exklusiva försäljningen, som endast är för dig med en köplats. Då kan du, under en bestämd period, göra en köpanmälan på den bostad du är intresserad av att köpa. Det är endast under denna period som din köplats gäller. Därefter kontaktar vi alla som gjort köpanmälan – i turordning efter köplats – och erbjuder ett bostadsköp. Du kan då reservera den bostad som du vill köpa.

Först efter att vi har kontaktat alla er som haft köplats och gjort köpanmälan, så kommer vi annonsera ut resterande bostäder som ”till salu”.

Bostadsprojekt  där ”Försäljning pågår”: Bostadsprojekt där försäljning pågår har inte någon kö. Du kan direkt reservera önskad bostad som är till salu genom att  kontakta vår säljare för det projektet.

En reservation gäller under en begränsad tid. Därefter annonseras bostaden ut som ”till salu”.

4. Vi skriver avtal

Bostadsrätt: För att bostaden ska bli din skriver vi ett bindande förhandsavtal och du betalar handpenning. För att skriva ett förhandsavtal krävs en godkänd kreditprövning och ett lånelöfte från din bank. Cirka två till fyra månader innan inflyttning skriver vi ett upplåtelseavtal och du betalar handpenning. Samtidigt blir du medlem i bostadsrättsföreningen.

Äganderätt: För att bostaden ska bli din skriver vi ett bokningsavtal och du betalar en bokningsavgift. I samband med byggstart skriver vi köpekontrakt för tomten/fastigheten och ett entreprenadavtal för huset. Dessa avtal är bindande. Samtidigt betalar du handpenning (minus bokningsavgiften), som sedan räknas av från köpesumman.

5. Dina inredningsval

I priset för bostaden ingår Egnahemsbolagets utvalda inredning och utrustning. Förutom detta grundval erbjuder vi, i de flesta bostadsprojekten, några kostnadsfria inredningsval samt några tillval mot en kostnad. När det är dags att göra dina inredningsval får du instruktioner på hur du skall göra.

Efter ett visst datum under byggtiden går det inte längre att göra några inredningsval.

6. Information & "Flyttdaxmöte"

Under tiden fram till inflyttning får du löpande information och bjuds in till informationsträffar. När huset nästan är klart är det dags för en ”Tjuvkik”. Någon månad innan inflyttning bjuds du in till ett ”Flyttdaxmöte”, där vi informerar om diverse praktiska detaljer om vad som händer i samband med inflyttningen.

7. Slutbetalning & tillträde

Fyra månader innan tillträde (inflyttning) får du ett definitivt tillträdesdatum. När det är dags för tillträde bokar du tid med din bank för slutbetalning. Det vill säga betalning av hela köpesumman, minus handpenning plus eventuella inredningstillval. Nu är nyckeln din och du kan flytta in!

Välkommen till ditt nya hem!

8. Efter att du flyttat in

Under bostadens två första år kan du alltid ta kontakt med vår eftermarknadsavdelning. De hjälper dig med frågor som rör din bostad, förutom dina vitvaror. Efter två år gör vi en garantiavstämning på din bostad.