Selma Gård
Selma Gård

Selma Gård

På Litteraturgatan, nära Selma Lagerlöfs Torg, bygger vi 60 bostadsrätter. Skicka in din intresseanmälan och få förtur vid säljstarten i höst 2022!

Status

Kommande försäljning

Område

Hisings Backa

Intresseanmälan

Gör din anmälan idag!

Säljare

Jessica Larsson

Projektfakta
Status:
Kommande försäljning
Område:
Hisings Backa
Ägandeform:
Bostadsrätt
Bostadstyp:
Lägenhet
Bostäder:
60
Rum:
1–4
Yta:
36–94 m²
Pris:
Månadsavgift:
Tillträde:
2023

Bilderna är illustrationer och kan skilja sig från verkligheten.

Selma Gård - din egen oas - nya bostadsrättslägenheter med grön gård för trevliga stunder

Bostadstadsrättsföreningen Selma Gård i Hisings Backa, ligger i hörnet av Litteraturgatan och Backadalsgatan, på andra sidan gatan om Selma Lagerlöfs Torg. Här bor du nära busshållplats, matbutik, bibliotek, apotek, skola, restauranger, fiskaffär och mycket mer – allt för det goda vardagslivet. De fina husen är placerade i en vinkel, vilken skapar en lugn gård på baksidan, som tillsammans med ditt eget nya hem blir din egen oas. Gården bjuder grönska i soligt läge och flera sittplatser för att att umgås med grannar, familj och vänner. Läget på Selma Gård ger dig möjlighet att välja mellan allt som erbjuds på Selma Lagerlöfs Torg eller lugnet på gården och i ditt eget hem.

60 bostadsrättslägenheter med balkong eller uteplats

Bostadsrättslägenheterna i Selma Gård är uppdelade på två hus:

  1. Ett hus består av två våningsplan med lägenheter på 3-4 rum och kök. På ena sidan huset är det en loftgång och på andra sidan huset är det uteplatser på markplan och balkonger på andra våningsplanet.
  2. Det andra huset består av 4 respektive 7 våningsplan med lägenheter på 1-4 rum och kök samt hiss. Lägenheterna på markplan har uteplats och lägenheterna på övriga våningsplan har balkong.

Förtursförsäljningen av lägenheterna i Selma Gård börjar preliminärt i september 2022.

Vill du bli inbjuden till förtursförsäljningen av lägenheterna i Selma Gård? Då ska du göra en intresseanmälan till Selma Gård. När du gjort din intresseanmälan kommer du löpande att få mer information om priser, bilder och detaljerad fakta om bostäderna samt hur du kan använda din förtur om du önskar köpa en lägenhet i Selma Gård.

Hisings Backa och Litteraturgatan

En kort cykelresa från älven och drygt sex kilometer från Göteborgs city ligger Hisings Backa och Litteraturgatan där vi nu bygger Bostadsrättsföreningen Selma Gård. Här håller en levande stadsgata på att ta form med trivsam och varierad kvartersbebyggelse i trygg gatumiljö. Planteringar, träd och växter blir en naturlig del av miljön och området anpassas till fotgängare, cyklister och kollektivtrafik.

Området väster om Litteraturgatan ska förtätas med cirka 200 bostadsrätter och cirka 450 hyresrätter. De nya bostäderna ska smälta in med de befintliga och bli en naturlig fortsättning på moderniseringen av Selma stad, där ett torg med stort handel- och serviceutbud finns. Här planerar Egnahemsbolaget att bygga totalt cirka 220 bostadsrättslägenheter fördelade på tre kvarter.

Håll koll på och läs mer om byggnationen av Selma Gård

Pågående byggarbeten

Detta händer just nu i projektet

Planering av det nya bostadsområdet

Detaljplanering av området pågår. När projektet har vunnit laga kraft så inleds projekteringen av bostäderna.

Gör din intresseanmälan och du blir inbjuden till förtursförsäljningen hösten 2022

En intresseanmälan innebär att du blir inbjuden till förtursförsäljningen, det vill säga att du får förtur och information om bostäderna före alla andra.

Förtursförsäljning

Du som har gjort intresseanmälan är nu inbjuden till förtursförsäljningen. Det är under denna period som du kan nyttja din förtur och göra en köpanmälan. När förtursförsäljningen är över så kommer resterande bostäder, som inte blivit sålda, att annonseras ut.

Försäljningen startar och bostäderna annonseras ut

Försäljning pågår och bostäderna annonseras på vår hemsida samt på vissa externa sidor t ex booli.se, hemnnet.se

Tillträde och inflyttning (2023)

Vid tillträdet slutbetalar du bostaden och får nyckeln. Nu kan du flytta in.

Skulle du vilja bo här?

Vill du ha inbjudan till förtursförsäljningen hösten 2022? Då skall du göra intresseanmälan till detta bostadsprojekt.

Närområdet

Hisings Backa, även känt som Backa, är en av de stadsdelar i Göteborg som verkligen skjutit i höjden i popularitet de senaste åren. Hit lockas både de som vill prova en ny boendesituation och de som flyttar hemifrån för första gången. Området ligger alldeles vid Göta Älv på Hisingen, och bor du här bor du ganska perfekt. Hisings Backa är lugnt och naturnära, men samtidigt centralt. Med kollektivtrafiken är du över älven och i centrala Göteborg på bara femton minuter.

Liknande projekt

Se alla projekt