Om oss

Sedan 1933 har Egnahemsbolagets uppgift varit att förverkliga drömmen om att äga sin egen bostad för fler göteborgare. Det gör vi genom att bygga nya bostadsrätter och småhus som fler har råd att köpa och äga. På så sätt kan man säga att det är människors liv vi bygger, inte bara husen vi uppför.

house illustration
Egnahems personal

Vi bygger överallt – men bara i Göteborg

I och med att vårt hjärta finns i Göteborg känns det extra fint att bygga här. Att blanda hustyper och ägandeformer har visat sig vara ett bra sätt att förena en stad. Därför har vi störst fokus på att bygga nya bostadsrätter och småhus i områden som har mest hyresrätter.

Vi vill göra det enklare att köpa sin egen bostad och guidar våra kunder under en av livets största investeringar, från dröm till verklighet. Att människor ges möjlighet att äga sitt boende, i den stadsdel de trivs bäst, skapar stolthet och trivsel.

Alla ska känna sig hemma i Göteborg!

Vision

Alla ska känna sig
hemma i Göteborg

Mission

Att förena Göteborg genom att bygga bostäder som fler har råd att köpa

Kärnvärden

Möjliggörande
Omtänksamma
Inspirerande
Ansvarstagande

Vårt varumärke

Vi på Egnahemsbolaget arbetar aktivt med att bygga kännedom om vårt varumärke. Ett starkt varumärke är viktigt för såväl kunder och leverantörer, som för nuvarande och framtida medarbetare.

Under 2022 har vi utvecklat vårt varumärke och vår visuella identitet så att de passar ännu bättre med våra kärnvärden, vår vision och vår mission. Från färger, bilder och illustrationer till hur vi skriver och pratar – allt ska ge en känsla av stabilitet och värme, samtidigt som vi visar att vi är tydliga och unika.

Vi vill upplevas som trygga, trevliga och inspirerande – precis som ett hem. För att hemma är bäst.

Vår affärsidé

Egnahemsbolaget ska erbjuda göteborgarna hållbara, prisvärda och trivsamma bostäder med bostadsrätt och äganderätt. Vårt mål är att så många som möjligt ska ha råd att köpa våra bostäder. Prismässigt ska vi vara bland de billigaste av nyproduktionen i respektive område. Vi ska vara delaktiga i stadsutvecklingen genom att bygga runt om i Göteborg, med ett tydligt fokus på områden som domineras av hyresrätter. Vi ska skapa hållbara boendemiljöer som tar ansvar för kommande generationer.

Egnahemsbolagets årsredovisning 2021

Läs och bläddra i Egnahemsbolagets digitala Årsredovisning 2021 eller ladda ner den som pdf-dokument.

Styrelse

Ordinarie ledamöter

Joel Wickman (M) Ordförande
Per Lind (L) 1:e Vice ordförande
Helén Olsson (MP) 2:e Vice ordförande
Anna Johansson (S)
Jöran Fagerlund (V)
Holger Eriksson (D)
Jens Lindström (S)

Suppleanter

Susanne Grandin Biörnerud (M)
Carl Styvén (S)
Bettan Andersson (V)

VD

Erik Windt-Wallenberg

Upphandlingar

Är du entreprenör och vill bygga bostäder i Göteborg tillsammans med oss?

Läs mer om våra upphandlingar

Jobba hos oss

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med personer som delar vår syn med att skapa och utveckla nya egnahem i Göteborg.

Läs mer om våra lediga tjänster

Vår historia

1933 byggde Egnahemsbolagets föregångare Småstugebyrån Göteborgs första större småhusområde i Bräcke.

Läs mer om vad som har hänt sedan dess