Om oss

Sedan 1933 har Egnahemsbolagets uppgift varit att förverkliga drömmen om att äga sin egen bostad för fler göteborgare. Det gör vi genom att bygga nya bostadsrätter och småhus som fler har råd att köpa och äga. På så sätt kan man säga att det är människors liv vi bygger, inte bara husen vi uppför.

Vi bygger överallt – men bara i Göteborg

I och med att vårt hjärta finns i Göteborg känns det extra fint att bygga här. Att blanda hustyper och ägandeformer har visat sig vara ett bra sätt att förena en stad. Därför har vi störst fokus på att bygga nya bostadsrätter och småhus i områden som har mest hyresrätter.

Vi vill göra det enklare att köpa sin egen bostad och guidar våra kunder under en av livets största investeringar, från dröm till verklighet. Att människor ges möjlighet att äga sitt boende, i den stadsdel de trivs bäst, skapar stolthet och trivsel.

Alla ska känna sig hemma i Göteborg!

Vision

Alla ska känna sig
hemma i Göteborg

Mission

Att förena Göteborg genom att bygga bostäder som fler har råd att köpa

Kärnvärden

Möjliggörande
Omtänksamma
Inspirerande
Ansvarstagande

Vårt varumärke

Vi på Egnahemsbolaget arbetar aktivt med att bygga kännedom om vårt varumärke. Ett starkt varumärke är viktigt för såväl kunder och leverantörer, som för nuvarande och framtida medarbetare.

Under 2022 har vi utvecklat vårt varumärke och vår visuella identitet så att de passar ännu bättre med våra kärnvärden, vår vision och vår mission. Från färger, bilder och illustrationer till hur vi skriver och pratar – allt ska ge en känsla av stabilitet och värme, samtidigt som vi visar att vi är tydliga och unika.

Vi vill upplevas som trygga, trevliga och inspirerande – precis som ett hem. För att hemma är bäst.

Vår affärsidé

Egnahemsbolaget ska erbjuda göteborgarna hållbara, prisvärda och trivsamma bostäder med bostadsrätt och äganderätt. Vårt mål är att så många som möjligt ska ha råd att köpa våra bostäder. Prismässigt ska vi vara bland de billigaste av nyproduktionen i respektive område. Vi ska vara delaktiga i stadsutvecklingen genom att bygga runt om i Göteborg, med ett tydligt fokus på områden som domineras av hyresrätter. Vi ska skapa hållbara boendemiljöer som tar ansvar för kommande generationer.

Bolagsfakta

Egnahemsbolaget, Göteborgs Egnahems AB, startade 1933 som Småstugebyrån, med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet i Göteborg. Sedan starten har vi byggt fler än 10 000 bostäder över i stort sett hela Göteborg.

Egnahemsbolaget är en del av Framtidenkoncernen, som är Sveriges största bostadskoncern och en del av Göteborgs Stad. Vi arbetar enligt Göteborgs Stads gemensamma byggprocess. Vårt kontor ligger i Hisings Backa och vi har cirka 40 medarbetare.

Styrelse

Rikard Andersson (S) Ordförande
Helén Olsson (MP) 1:e Vice ordförande
Joel Wickman (M) 2:a Vice ordförande
Johanna Eliasson (V)
Anders Möller (D)
Carina Ring (S)
Isak Strömblad (KD)

 

 

Carl Styvén (S)
Susanne Grandin Biörnerud (M)
Jenny Grannas (V)

Erik Windt-Wallenberg

Sponsring

Egnahemsbolaget vill bidra till ett bättre samhälle och skapa områden där människor trivs och vill bo kvar. Därför stödjer vi föreningar och organisationer som har verksamhet i områden där vi bygger eller kommer att bygga. Vi fokuserar på verksamheter för ungdomar, eftersom ungdomarna är vår framtid och viktiga för områdenas trivsel och stämning.

Här presenterar vi de föreningar och organisationer som vi sponsrar 2024.

Angered MBIK är en fotbollsklubb med en stor verksamhet för barn och ungdomar i Angered, Lövgärdet och Gårdsten. Detta är också områden där Egnahemsbolaget bygger eller planerar att bygga nya bostäder.

Genom sponsringen bidrar Egnahemsbolaget till att barn och unga får en rolig och meningsfull fritidssysselsättning i en klubb med välutbildade ledare.

Angered MBIK har även ett A-lag som spelar i herrarnas division 3 och Egnahemsbolagets logotyp syns på lagets matchkläder.

Hisingsbacka FC är en av Göteborgs största fotbollsföreningar. De har cirka 400 aktiva spelare i åldrarna 6–17 år samt juniorer, ett herrlag i division 2 och ett damlag i division 2.

Tack vare föreningen får barn och ungdomar i området.

Egnahemsbolaget har flera pågående och planerade bostadsprojekt i Hisings Backa. Att sponsra Hisingsbacka FC skapar en bättre fritid för barn och ungdomar i området, som får en rolig sysselsättning med nya vänner och vuxna förebilder.

Upphandlingar

Är du entreprenör och vill bygga bostäder i Göteborg tillsammans med oss?

Läs mer om våra upphandlingar

Jobba hos oss

Just nu söker vi ingen personal men håll gärna utkik på vår hemsida och i våra digitala kanaler. Vi kan bara ta emot ansökningar via vår rekryteringsportal.

Läs mer om våra lediga tjänster

Vår historia

1933 byggde Egnahemsbolagets föregångare Småstugebyrån Göteborgs första större småhusområde i Bräcke.

Läs mer om vad som har hänt sedan dess