Vårt uppdrag sedan 1933

Sedan 1933 har Egnahemsbolagets uppdrag varit att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vårt hjärta finns i Göteborg och vi känner ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför bygger vi hållbara, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i Göteborg, med fokus på de områden där det finns mest hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst, och vi bidrar dessutom till ett mer hållbart samhälle. I uppdraget ingår också att bostäderna ska vara energisnåla och av god kvalitet – det ska ge köparna god boendeekonomi på både kort och lång sikt.

Eftersom vi enbart är verksamma inom Göteborgs kommun kan vi koncentrera våra resurser och engagemang till hemmaplan, samt finnas nära kunderna när de gör en av livets största affärer.

Fräntorp bygge4 1
Bolagsfakta

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån, med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet i Göteborg. Sedan starten har vi snart byggt 10.000 bostäder över i stort sett hela Göteborg.

Egnahemsbolaget är en del av Framtidenkoncernen, som är Sveriges största bostadskoncern och en del av Göteborgs Stad. Vi arbetar enligt Göteborgs Stads gemensamma byggprocess. Vårt kontor ligger i Hisings Backa och vi har ca 35 anställda.

_Q6A0004
Styrelse

Ordinarie ledamöter

Joel Wickman (M) Ordförande
Per Lind (L) 1:e Vice ordförande
Helén Olsson (MP) 2:e Vice ordförande
Anna Johansson (S)
Jöran Fagerlund (V)
Holger Eriksson (D)
Jens Lindström (S)

Suppleanter

Susanne Grandin Biörnerud (M)
Carl Styvén (S)
Bettan Andersson (V)

VD

Erik Windt-Wallenberg

Egnahemsbolagets årsredovisning 2020

Läs eller ladda ner Egnahemsbolagets Årsredovisning 2020 som pdf.

Vår affärsidé och uppdrag

Egnahemsbolaget skall erbjuda göteborgarna hållbara, prisvärda och trivsamma bostäder med bostadsrätt och äganderätt. Vi ska vara delaktiga i stadsutvecklingen genom att bygga runt om i Göteborg, men med ett tydligt fokus på utvecklingsområden som domineras av hyresrätter. Vi ska skapa hållbara boendemiljöer som tar ansvar för kommande generationer.

Upphandlingar

Är du entreprenör och vill bygga bostäder i Göteborg tillsammans med oss?

Läs mer om våra upphandlingar
Jobba hos oss

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med personer som delar vår syn med att skapa och utveckla nya egnahem i Göteborg.

Läs mer om våra lediga tjänster
Vår historia

1933 byggde Egnahemsbolagets föregångare Småstugebyrån Göteborgs första större småhusområde i Bräcke.

Läs mer om vad som har hänt sedan dess

Hej.

Under kommande helg, 17-18 april, kan det förekomma driftstörningar som gör webben otillgänglig under korta perioder pga serverunderhåll. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas på er förståelse.