Om oss

Vi bygger överallt – men bara i Göteborg

Mycket har förändrats sedan vi byggde Göteborgs första större småhusområde i Bräcke för snart 90 år sedan. Men husen står kvar som hem för nya generationer och vår uppgift är samma nu som då; att förverkliga drömmen om att äga sin egen bostad för fler göteborgare.

I och med att vårt hjärta finns i Göteborg känns det extra fint att bygga här. Att vi får vara med och förena Göteborg och få alla att känna sig hemma, det är viktigt för oss. Vår roll är att visa vägen till ett eget boende och få våra kunder att känna sig inkluderade och stolta över den plats de bor på. Det är när människor tycker om stället de bor på som man bygger samhället i stort.

190 8542

Vårt uppdrag sedan 1933

Egnahemsbolaget startade 1933, som en del av egnahemsrörelsen som då fanns över hela Sverige. Idén var att göra det möjligt även för de med lägre inkomst att äga sin egen bostad. Vårt hjärta finns i Göteborg och vi känner ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför bygger vi hållbara och trivsamma bostäder till lägre priser runt om i Göteborg, med fokus på områden med mest hyresrätter.

Blandade hustyper och ägandeformer är ett bra recept för att få en social blandning och därigenom motverkar vi boendesegregation. Du ska kunna göra boendekarriär i alla delar av Göteborg, där du känner dig hemma och trivs bäst.

Även om vi fokuserar på områden med övervägande hyresrätter, så bygger vi över hela staden för att få en långsiktigt stabil projektportfölj och ekonomi.
Och eftersom vi enbart verkar i Göteborg kan vi koncentrera våra resurser och engagemang till hemmaplan, och finnas nära kunderna när de gör en av livets största affärer.

_Q6A0004

Bolagsfakta

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån, med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet i Göteborg. Sedan starten har vi snart byggt 10.000 bostäder över i stort sett hela Göteborg.

Egnahemsbolaget är en del av Framtidenkoncernen, som är Sveriges största bostadskoncern och en del av Göteborgs Stad. Vi arbetar enligt Göteborgs Stads gemensamma byggprocess. Vårt kontor ligger i Hisings Backa och vi har ca 40 anställda.

Egnahemsbolagets årsredovisning 2021

Läs och bläddra i Egnahemsbolagets digitala Årsredovisning 2021 eller ladda ner den som pdf-dokument.

 

Vår affärsidé

Egnahemsbolaget skall erbjuda göteborgarna hållbara, prisvärda och trivsamma bostäder med bostadsrätt och äganderätt. Vårt mål är att så många som möjligt ska ha råd att köpa våra bostäder. Prismässigt ska vi vara bland de billigaste av nyproduktionen i respektive område. Vi ska vara delaktiga i stadsutvecklingen genom att bygga runt om i Göteborg, med ett tydligt fokus på områden som domineras av hyresrätter. Vi ska skapa hållbara boendemiljöer som tar ansvar för kommande generationer.

Styrelse

Ordinarie ledamöter

Joel Wickman (M) Ordförande
Per Lind (L) 1:e Vice ordförande
Helén Olsson (MP) 2:e Vice ordförande
Anna Johansson (S)
Jöran Fagerlund (V)
Holger Eriksson (D)
Jens Lindström (S)

Suppleanter

Susanne Grandin Biörnerud (M)
Carl Styvén (S)
Bettan Andersson (V)

VD

Erik Windt-Wallenberg

Upphandlingar

Är du entreprenör och vill bygga bostäder i Göteborg tillsammans med oss?

Läs mer om våra upphandlingar

Jobba hos oss

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med personer som delar vår syn med att skapa och utveckla nya egnahem i Göteborg.

Läs mer om våra lediga tjänster

Vår historia

1933 byggde Egnahemsbolagets föregångare Småstugebyrån Göteborgs första större småhusområde i Bräcke.

Läs mer om vad som har hänt sedan dess