Visualisering över Brf Eriksberget och det kringliggande området.
Visualisering över Brf Eriksberget och det kringliggande området.
Drönarbild över tomten för kommande Brf Eriksberget.
Eriksberg erbjuder promenadstråk längsmed älven.
Från Eriksberg kan man enkelt ta båten in till Göteborgs innerstad.
I Färjenäsparken finns utegym och fotbollsplan.
Överblicksbild över idrottsplanerna i Färjenäsparken på södra Hisingen.

Eriksberget

Bo med närhet till natursköna områden och storstadens utbud i Bostadsrättföreningen Eriksberget. Välkommen med din intresseanmälan.

Status

Kommande försäljning

Område

Eriksberg

Intresseanmälan

Gör din anmälan idag!

Kontakt

Amanda Samuelsson

Projektfakta
Status:
Kommande försäljning
Område:
Eriksberg
Ägandeform:
Bostadsrätt
Bostadstyp:
Flerbostadshus, Lägenhet
Bostäder:
130
Rum:
1–4
Pris:
Månadsavgift:
Visualisering över Brf Eriksberget och det kringliggande området.

Bilderna är illustrationer och kan skilja sig från verkligheten.

Brf Eriksberget: En perfekt kombination av citypuls och natursköna upplevelser

Välkommen till natursköna Eriksberget med närhet till både grönområden och ett vackert promenadstråk längs Göta älv, mitt i centrala Eriksberg. I Eriksberg har båtvarv och industri fått ge plats åt butiker, restauranger och moderna bostadsområden. Den industriella känslan lever dock kvar i området bland annat genom den välbevarade bockkran som tidigare användes av Eriksbergs båtvarv.

Området passar dig som vill ha det bästa av stadslivet och natursköna upplevelser. Här kan du ta promenader, löp- eller cykelrundor i vacker omgivning och grönska, utan att kompromissa med närheten till citypulsen i centrala Göteborg. I bostadsrättsföreningen Eriksberget bor du 10–15 minuters buss- eller båtresa från Göteborgs centrum. På gångavstånd finns även ett köpcentrum med detaljhandel, bank, systembolag och livsmedelsbutiker.

130 nya bostadsrättslägenheter

I Eriksberg ska Egnahemsbolaget bygga ca 130 bostadsrättslägenheter. Bostäderna beräknas vara 1–4 rum och kök med balkong eller uteplats, samt hiss. Bostadsrättsföreningen kommer att bestå av tre flerbostadshus om 5–16 våningar. Mer information och priser kommer presenteras närmare försäljningsstart som preliminärt är våren 2024. Tillträde är preliminärt från 2027.

Närområdet

Från Eriksbergskranen och ända bort till Lindholmen sträcker sig ett vackert promenadstråk längs vattnet. Utmed med stråket finns både caféer och restauranger där det går att stanna för att fika eller äta. I området finns även flera parker och grönområden, både i de olika delorterna (Eriksberg, Sannegården och Lindholmen) och vid vattnet. I områdets största park Färjenäspaken finns bland annat stora gröna ytor, promenadstigar, utsiktsplatser, samt lek- och idrottsplats. Läget skapar närhet till flera mindre handelstorg, samt till större handelsplatser som Backaplan och centrala Göteborg.

Hela staden utvecklas mycket och många nya bostadsprojekt är på gång. Läs mer om hur Göteborg utvecklas här »

Detta händer just nu i projektet

Planering av det nya bostadsområdet

Detaljplanering av området pågår. När projektet har vunnit laga kraft så inleds projekteringen av bostäderna.

Gör din intresseanmälan och bli inbjuden till förtursförsäljningen

En intresseanmälan innebär att du blir inbjuden till förtursförsäljningen, det vill säga att du får förtur och information om bostäderna före alla andra.

Förtursförsäljningen - preliminärt 2024

Du som har gjort intresseanmälan är inbjuden till förtursförsäljningen. Det är under denna period som du kan nyttja din förtur och göra en köpanmälan. När förtursförsäljningen är över så kommer resterande bostäder, som inte blivit sålda, att annonseras ut.

Försäljning - preliminärt från 2024

Försäljning pågår och bostäderna annonseras på vår hemsida samt på vissa externa sidor t ex booli.se, hemnet.se

Tillträde och inflyttning

Vid tillträdet slutbetalar du bostaden och får nyckeln. Nu kan du flytta in.

Skulle du vilja bo här?

Vill du ha förtur vid försäljningsstart? Och större möjlighet att få just din drömbostad? Då skall du göra intresseanmälan till detta bostadsprojekt.

Närområdet

Upptäck charmiga Eriksberget, mitt i centrala Eriksberg. Bostadsområdet erbjuder en harmonisk kombination av modernt stadsliv och natursköna omgivningar. Här kan du njuta av vackra parker och promenadstråk samt ett varierat utbud av restauranger och caféer. Eriksberg bjuder in till gemenskap och en avslappnad livsstil där du kan trivas och känna dig hemma.

Liknande projekt

Se alla projekt