Jobba hos oss

Hitta meningen med arbetslivet

På Egnahemsbolaget har vi lyxen att känna meningsfullhet i vårt jobb, varje dag. En av anledningarna är att vi tänker lite annorlunda när vi bygger bostäder. Vårt uppdrag är att verka för blandade boendeformer i Göteborg och eftersom vi bygger småhus och bostadsrätter gör vi det mest i områden som domineras av hyresrätter.

Vårt långsiktiga mål är att bidra till minskade klyftor, ett mer jämlikt Göteborg och i förlängningen ett bättre samhälle. Att vi bygger i såväl uppgång som nedgång är också något som gör jobbet här extra meningsfullt.

Vi är en liten organisation, drygt 30 medarbetare, med korta beslutsvägar och högt i tak. Här får du snabbt ta eget ansvar med möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vårt kontor ligger i Hisings Backa, Göteborg och vi är en del av Framtidenkoncernen – en fastighetskoncern som ingår i Göteborgs Stad och är landets största bostadskoncern.

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med personer som delar vår syn med att skapa och utveckla nya egna hem i Göteborg.

Välkommen att söka tjänsten som projektutvecklare eller byggprojektledare hos oss.

Se filmen om ”Vad är meningen med arbetslivet?” >>

 

Lediga jobb:

Projektutvecklare

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill vara delaktig i samhällsutvecklingen i Göteborg, och då främst i stadens utvecklingsområden. Du är en erfaren projektutvecklare, gärna med förståelse och erfarenhet av politiskt styrda organisationer. Egnahemsbolaget rustar nu för en starkt ökad projektvolym de kommande åren och stärker vår projektutvecklingssida för att möta detta.

Arbetsuppgifterna består bland annat av att i ett tidigt skede vara delaktig i och bevaka Egnahemsbolagets intressen och specifika förutsättningar i Moderbolagets arbete med projekt i tidiga skeden. Samt att arbeta aktivt med att anskaffa mark för framtida projekt. Du kommer också att driva och ansvara för ett antal projekt i detaljplaneskedet fram till överlämnande till projektledare och projektgrupp. Du arbetar i en mindre grupp som ingår i utvecklingsavdelningen, i nära samarbete med både ledning, projektledare och övriga funktioner i bolaget.

Din bakgrund
Vi söker dig som är självgående i rollen och som har:

 • Ekonomisk förståelse och ett kostnadseffektivt och affärsmässigt förhållningssätt
 • Kunskap om detaljplaneprocessen och förståelse för dess olika delar och innebörd
 • Kunskap och förståelse för lantmäterifrågor och dess olika begrepp tillsammans med vad som krävs för genomförandet i sin helhet.
 • Förståelse och lojalitet med politiska beslut
 • Ett driv i att på egen hand arbeta fram nya bostadsutvecklingsområden
 • Förhandlingserfarenhet
 • Förståelse för bolagets sociala engagemang
 • Obehindrad kommunikativ förmåga på svenska, i både tal och skrift. Du ska kunna formulera bolagets ställningstagande vid möten samt i form av skrivelser vid kontakter med myndigheter.

Personliga egenskaper
Vi ser att du har ett strukturerat arbetssätt och kan snabbt skifta fokus mellan olika uppgifter. För att trivas här tror vi att du behöver ha god samarbetsförmåga och ett kontaktskapande, förtroendegivande och ärligt sätt som leder till goda och långsiktiga relationer. Vi värdesätter även förmågor som att vara vänlig, hjälpsam, prestigelös och lyhörd samt att se utmaningar som en källa till drivkraft och stimulans.

Vad får du?
Du får jobba på ett bolag som är unikt inom nyproduktion. Vi är ett kommunägt bolag som bygger bostäder med bostadsrätt och eget ägande. Vårt uppdrag är att verka för blandade boendeformer i Göteborg och eftersom vi bygger småhus och bostadsrätter, gör vi det mest i områden som domineras av hyresrätter.

Vårt långsiktiga mål är att bidra till minskade klyftor, ett mer jämlikt Göteborg och i förlängningen ett bättre samhälle. Att vi bygger i såväl upp- som nedgång i konjunkturen är också något som gör jobbet här extra meningsfullt. Vi har många spännande och stora projekt igång och fler på väg in i verksamheten, så vi står starkt rustade. Därför vågar vi säga att din framtida arbetsplats kommer att kännas både meningsfull och inspirerande. Du kommer att få ett stort ansvar i din yrkesroll och ett stort förtroende att leda dina projekt, både genom stöd från dina kollegor men också genom att du stödjer dem senare i processerna.

Att jobba i Sveriges största bostadskoncern ger massor av kunskap och kontakter. Dessutom är vi ett gott gäng på ca 40 personer, som trivs och har roligt tillsammans.

Ansökan
I den här processen samarbetar vi med Jerrie. Du är välkommen med din ansökan med CV på www.jerrie.se.  Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, men senast den 25 augusti. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonna Berglöv på 0763-03 41 00 eller jonna.berglov@jerrie.se. Skicka in din ansökan här.

Byggprojektledare

Egnahemsbolaget söker Byggprojektledare som drivs av samhällsutveckling. Vårt uppdrag är att bygga i hela Göteborg och vi fokuserar på områden som domineras av hyresrätter för att vi vet att de stadsdelarna utvecklas positivt när det blir en större andel bostadsrätter och småhus. Att bidra till ett mer integrerat Göteborg gör vårt arbete meningsfullt!

Som Projektledare på Egnahemsbolaget driver du projekt från detaljplanens samrådsskede till färdigställt projekt. Du leder kollegor internt samt externt upphandlade entreprenörer och konsulter.

Du arbetar enligt kommunens gemensamma byggprocess och med upphandling enligt LOU. Projekten driver du självständigt men du har ett tätt samarbete med projektledarkollegor som stöttar varandra i arbetet samt med andra kollegor som är involverade i projekten.

Din bakgrund:

Vi söker dig som snabbt blir självgående i rollen och som tidigare arbetat inom bygg/fastighet. Du har vana av att arbeta med både helhet och samordning och av att leda andra i arbete. Du har:

 • Arbetat i likvärdig roll inom bygg/fastighetsbranschen, exempelvis som entreprenör/byggledare/platschef/projektledare
 • Byggingenjörsutbildning eller annan relevant utbildning/kunskap inom byggteknik
 • Erfarenhet av ekonomistyrning och förståelse för ekonomiska konsekvenser i projekt

Som person är du ansvarstagande och självgående samt trygg i att ta beslut. Du har social kompetens och är en diplomatisk kravställare. Din förmåga att samordna olika parter blir många gånger avgörande för projektets framgång. Du arbetar strukturerat och är en tydlig ledare som är affärsmässig, mål- och resultatorienterad.

Välkommen att söka tjänsten som projektledare hos oss!

I denna rekrytering samarbetar Egnahemsbolaget med Jerrie.se. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Sjösvärd på 0723-085 300. Sista ansökningsdag har passerat men skicka gärna CV och personligt brev vid intresse. Skicka in din ansökan via denna länk.

 

Ansökan

Vi rekryterar löpande, så välkommen med din ansökan till egnahemsbolaget@egnahemsbolaget.se

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×