Bo i Hisings Backa

Stad eller natur? I Hisings Backa behöver du inte välja. Här bor du med grönska runt hörnet, samtidigt som läget är centralt. Med kollektivtrafiken tar det bara 15 minuter till Göteborgs centrum. I området finns dessutom ett bra serviceutbud med bland annat mataffärer, restauranger och apotek.

sun illustration
Bergsjon 05 47x71cm 240ppi RGB Emma Klara Sandberg 190109

Naturnära och centralt

Hisings Backa, även känt som Backa, ligger på den östra delen av Hisingen. Området är både naturnära och centralt. Flera grönområden finns på gång- eller cykelavstånd. Med kollektivtrafiken är du inne i centrala Göteborg på cirka 15 minuter och med cykel tar det knappt en halvtimme.

Men det är inte bara läget som lockar med Hisings Backa. Stora delar av området genomgår dessutom en modernisering och såväl antalet bostäder som serviceutbudet ökar.

Bergsjon 03 47x71cm 240ppi RGB Emma Klara Sandberg 190109

Levande stadsgata tar form

En stor förvandling sker just nu längs Litteraturgatan, som går rakt genom Hisings Backa. Här håller en levande stadsgata på att ta form med trivsam och varierad kvartersbebyggelse i trygg gatumiljö. Planteringar, träd och växter blir en naturlig del av miljön och området anpassas till fotgängare, cyklister och kollektivtrafik.

Medelpunkten är det nyligen upprustade Selma Lagerlöfs Torg. Här hittar du mataffär, apotek, restauranger, café, bibliotek och mycket mer – allt för det goda vardagslivet.

Om Hisings Backa

Avstånd till vatten

0–2 kilometer till Göta älv beroende på var i området du bor. Närmaste badplats är Allmänna badet i Frihamnen.

Grönområde

Skårsberget med belyst motionsspår finns i området. 3 kilometer bort finns Hökälla våtmarkspark med strövområden, grillplats och utsiktstorn.

Matbutik

Flera matbutiker finns i området.

Förskola och skola

Det finns fler än tio förskolor i området och både F-6-skola och 7-9-skola.

Kollektivtrafik

Stombusslinjerna 18 och 19 går mellan Backa och centrala Göteborg.

Lånecyklar

Styr & ställ finns på Selma Lagerlöfs Torg.

Avstånd till centrala Göteborg

6 kilometer. 15 minuter med buss eller 25 minuter med cykel.

Avstånd och tider är ungefärliga.

Hitta ditt nya hem i Hisings Backa

Egnahemsbolaget är med och bygger för framtiden i Hisings Backa. Klicka på ikonerna på kartan för att se var vi bygger hållbara, prisvärda och trivsamma bostadsrätter och äganderätter.

Upptäck våra bostäder i Hisings Backa

Se alla våra bostadsprojekt