Bo i Kålltorp

Bara en kvart från centrala Göteborg ligger Kålltorp. Här bor du i en lugn småstadsmiljö med butiker, kvarterskrogar och caféer. I området ligger också picknickvänliga Apslätten, badsjön Härlanda tjärn och Delsjöområdets slingriga motionsspår.

sun illustration
Ättehögsgatan - Moodbilder (2)

En enklare vardag i Kålltorp

Kålltorp i östra Göteborg är ett lugnt och trivsamt område som är bebyggt med både småhus och flerfamiljshus. Här finns flera förskolor och skolor, samt gott om handel och service. Till exempel butiker, restauranger, kaféer, apotek och vårdcentral. Allt som underlättar vardagen, helt enkelt.

Kommunikationerna är också mycket bra. Flera spårvagns- och busslinjer passerar Kålltorp och tar dig till centrala Göteborg på 15 minuter. Att cykla in till stan går ungefär lika snabbt, eftersom cykelvägen är platt och mestadels rak.

Ättehögsgatan - Moodbilder (4)

Många möjligheter till naturupplevelser

Den som bor i Kålltorp har alla möjligheter att ta en nypa frisk luft i naturen. I områdets södra del ligger Apslätten, en park som passar perfekt för picknick och lek. Efter Apslätten breder sig Delsjöområdets naturreservat ut sig.

I Delsjöområdet finns bland annat Skatås motionscentrum där många idrottsföreningar huserar. Härifrån utgår också flera motionsslingor. Längre in i Delsjöområdet hittar du flera motionsspår och vandringsleder, sjöar där du kan bada eller fiska, golfbana, ridvägar, skidbacke och mycket mer.

Om Kålltorp

Avstånd till vatten

Mellan en och tre kilometer till Härlanda tjärn beroende på var i området du bor.

Grönområde

Kålltorp gränsar till Delsjöområdets naturreservat som bland annat har flera motionsspår och vandringsleder.

Matbutik

Flera matbutiker finns i området.

Förskola och skola

Det finns flera förskolor och grundskolor i området.

Kollektivtrafik

Spårvagnslinjerna 1, 3 och 5, samt stombusslinje 17, går mellan Kålltorp och centrala Göteborg.

Avstånd till centrala Göteborg

4 kilometer. 15 minuter med spårvagn eller cykel.

Avstånd och tider är ungefärliga.

Hitta ditt nya hem i Kålltorp

Egnahemsbolaget är med och bygger för framtiden i Kålltorp. Klicka på ikonerna på kartan för att se var vi bygger hållbara, prisvärda och trivsamma bostadsrätter och äganderätter.