Makrillen

Bo i Gamlestaden

Gamlestaden i östra Göteborg är det perfekta området för dig som leva stadsliv, men ändå ha nära till naturen. Knappt tio minuters spårvagnsresa åt ena hållet tar dig till Göteborgs centrum, och fem minuter åt andra till Kvibergs stora naturområden.

sun illustration
Gamlestaden 03 32x48cm 300ppi RGB Emma Klara Sandberg 190110

Nya glansdagar för Gamlestaden

Gamlestaden är den äldsta delen av det vi i dag kallar Göteborg. Områdets historia går ända tillbaka till år 1473. De senaste åren har Gamlestaden seglat upp som en av de populäraste stadsdelarna och det byggs många nya bostäder här.

Gamlestaden har också blivit en populär hemvist för mikrobryggerier, vinmakare och spännande restauranger. Dessutom planeras det för nya butiker och caféer i SKF:s gamla lokaler i området.

Litteraturgatan personer i skogen

Nära till allt

En av Gamlestadens största fördelar är de goda kommunikationerna. Gamlestads torg har fått ett nytt resecentrum och är en av kollektivtrafikens största knutpunkter i Göteborg. Härifrån kan du åka såväl spårvagn och buss som pendeltåg.

Om du vill känna citypulsen tar du spårvagnen till centrala Göteborg på knappt tio minuter. Med cykeln tar det inte mycket längre tid. Om du hellre vill motionera och njuta av naturen så åker du åt andra hållet och är i Kvibergs Park på fem minuter. Utby med sina 180 klättringsleder ligger också nära.

Om Gamlestaden

Avstånd till vatten

Mellan 100 meter och en kilometer till Göta älv beroende på var i området du bor. Närmaste badplats är Allmänna badet i Frihamnen, cirka fyra kilometer bort.

Grönområde

2,5 kilometer till Kvibergs park med sina vidsträckta gröna ytor och ett brett utbud av fritidsaktiviteter, motion och nöjen.

Matbutik

Flera matbutiker finns i området.

Förskola och skola

Det finns flera förskolor och grundskolor i området.

Kollektivtrafik

Spårvagnslinjerna 4, 7, 9 och 11 går mellan Gamlestaden och centrala Göteborg. Även Alependeln som går till och från Älvängen stannar här, samt ett antal busslinjer.

Avstånd till centrala Göteborg

4 kilometer. Till centralstationen tar det 6 minuter med spårvagn eller 15 minuter med cykel.

Avstånd och tider är ungefärliga.

Hitta ditt nya hem i Gamlestaden

Egnahemsbolaget är med och bygger för framtiden i Gamlestaden. Klicka på ikonerna på kartan för att se var vi bygger hållbara, prisvärda och trivsamma bostadsrätter och äganderätter.