Visualisering över Eriksberg och kommande Brf Eriksberget.

Bo i Eriksberget

Upptäck charmiga Eriksberget, mitt i centrala Eriksberg. Bostadsområdet erbjuder en harmonisk kombination av modernt stadsliv och natursköna omgivningar. Här kan du njuta av vackra parker och promenadstråk samt ett varierat utbud av restauranger och caféer. Eriksberg bjuder in till gemenskap och en avslappnad livsstil där du kan trivas och känna dig hemma.

sun illustration
Överblicksbild över Eriksbergs hamn på södra Hisingen.

Eriksberg: Industriell Charm vid Göteborgs älv

Upptäck Eriksberg, en pärla vid Göteborgs hamn som kombinerar industriell historia med modern livsstil. Med den ikoniska kranen som en symbol för området kan besökare njuta av charmiga parker och vackra promenadstråk längs vattnet. Eriksberg erbjuder en perfekt balans mellan stadsliv och naturupplevelser, med allt från mysiga kaféer till trendiga restauranger. Dessutom är området väl anslutet med goda kommunikationsmöjligheter som tar dig snabbt och smidigt till centrala Göteborg.

Från Eriksberg kan man enkelt ta båten in till Göteborgs innerstad.

Från Industriellt Centrum till Modern Stadsdel

Eriksberg är en stadsdel som både har en rik historia och ligger i framkant av modern stadsutveckling. Området var en gång i tiden centrum för Göteborgs industri och präglades av varv och skeppsbyggeri. Idag har Eriksberg genomgått en imponerande transformation och blivit en eftertraktad del av staden att bo, arbeta och umgås i.

Eriksberg erbjuder promenadstråk längsmed älven.

Lugnt och centrumnära

Trots sin närhet till centrala Göteborg erbjuder Eriksberg en lugn och avslappnad atmosfär, med mysiga parker och vackra promenadstråk längs vattnet. Här njuter boende av långa promenader längs kajen eller en solig eftermiddag på den lokala uteserveringen.

I vattennära Eriksberg lever den industriella känslan kvar. Både genom den nya bebyggelsen och den välbevarade Eriksbergskranen.

Eriksbergskranen

En av de mest framträdande symbolerna för Eriksberg är den välkända kranen som reser sig högt över området och påminner besökare om dess industriella arv. Kranen, som tidigare användes för att lyfta tunga laster på skeppsvarvet, har nu blivit en ikonisk landmärke och ett kärt samtalsämne för lokalbefolkningen och besökare.

Överblicksbild över idrottsplanerna i Färjenäsparken på södra Hisingen.

Natursköna parker

Upptäck Eriksbergs närhet till vackra parker. I Färjenäsparken, en av Hisingens största lekparker, väntar äventyr för de små – klätternät, gungor, sandlåda, snurrkorg och rutschkana. För vuxna och äldre barn finns skatepark, fotbollsplan och utegym. I närliggande Frihamnen finns Jubileumsparken med badområde, bastu, lekplats och äventyrsgolf. Under sommaren och skolloven finns även spännande aktiviteter för barn att delta i.

Om Eriksberg

Avstånd till vatten

Ca 4,2 kilometer till hamnbadet i jubileumsparken. Den som föredrar havsbad kan ta sig till Saltholmen på ca 23 min via kollektivtrafik.

Ca 1,2 kilometer till natursköna Färjenäsparken. För de som gillar promenader och löpning finns Eriksbergs vackra promenadstråk längs Göta älv.

Matbutik

I området finns matbutik och köpcentra.

Förskola och skola

I Eriksberg finns flertalet förskolor och skolor.

Kollektivtrafik

Buss 16 och 21 går mellan Eriksberg och Göteborgs centrum. Med buss 99 och 19 tar du dig till Hjalmar Brantingsplatsen på ca 12 min.

Avstånd till centrala Göteborg

6,8 kilometer till Göteborgs centrum.15 minuter med buss, 24 minuter med cykel och ca 30 minuter med Älvsnabben.

Avstånd och tider är ungefärliga.

Hitta ditt drömhem i Brf Eriksberget

Egnahemsbolaget är med och bygger för framtiden i Eriksberget. Klicka på ikonerna på kartan för att se var vi bygger hållbara, prisvärda och trivsamma bostadsrätter och äganderätter.

Upptäck våra bostäder i Eriksberg

Se alla våra bostadsprojekt