Bo i Björlanda Ängar

Välkommen till lantliga och kustnära Björlanda Ängar! Vid Skra Bro på västra Hisingen ligger detta område som erbjuder det bästa av två världar. Här får du närheten till uppfriskande bad och avstressande naturområden, samtidigt som storstadens utbud bara är en kort bussresa bort.

sun illustration
Litteraturgatan personer i skogen

Boende med en bris från havet

Björlanda Ängar erbjuder både typiska klippbad och sinnliga naturupplevelser. Allra mest känd är kanske småbåtshamnen Björlanda Kile med plats för hela 2 400 småbåtar – vilket gör den pittoreska, bohuslänska hamnen till en av Europas största.

Björlanda Ängar är ett av Egnahemsbolagets mest lantliga områden och med den fina tillgången till kollektivtrafik blir livet här enkelt.

Framtidsplanerna för Björlanda Ängar

I dag finns det främst villor i området, men om några år kommer det att se annorlunda ut. I Björlanda Ängar ska fler bostäder byggas, såväl lägenheter som småhus, samtidigt som befintlig grönska bevaras. Målet är att skapa en grön oas och nya möjligheter där både befintliga och nya invånare ska trivas.

Service och handel utökas

Området vid Skra Bro har redan busshållplats och i närheten finns bland annat förskola, skola och idrottshall. När Björlanda Ängar byggs kommer området att utvecklas till ett närcentrum och en mötesplats med handel och service, samt en knutpunkt för kollektivtrafiken. Här görs plats åt nya butiker, lekplatser och sköna grönområden.

Läs mer om utvecklingen av Björlanda Ängar

Om Björlanda Ängar

Avstånd till vatten

2 kilometer till Björlanda Kile med småbåtshamn och badmöjligheter.

Grönområde

Björlanda Ängar har ett lantligt läge med många grönområden och skogar. Närmaste motionsspår finns vid Hovgårdsvallen, knappt en kilometer från Skra Bro.

Matbutik

Matbutik finns i området.

Förskola och skola

Det finns flera förskolor och grundskolor i området.

Kollektivtrafik

Busslinje Svart express går mellan Skra Bro och centrala Göteborg.

Avstånd till centrala Göteborg

11 kilometer. 25 minuter med buss eller 40 minuter med cykel.

Avstånd och tider är ungefärliga.

Hitta ditt nya hem i Björlanda Ängar

Egnahemsbolaget är med och bygger för framtiden i Björlanda Ängar. Klicka på ikonerna på kartan för att se var vi bygger hållbara, prisvärda och trivsamma bostadsrätter och äganderätter.

Upptäck våra bostäder i Björlanda

Se alla våra bostadsprojekt