12 timmar i Gamlestaden

Gamlestadsguiden

Gamlestaden är mitt i en blomstrande förvandling. Spännande verksamheter flyttar in i anrika lokaler och tillsammans med ny, modern bebyggelse väcks det åter liv i Göteborgs äldsta stadsdel. I hjärtat av Gamlestaden bygger vi 137 nya bostadsrätter. Följ vår heldagsguide för att få en glimt av vad en vardag här har att lova!

Hitta din nya bostad i Gamlestaden!

Mjukstarta dagen med ett yogapass

07:30 Studio Flow

Medan ett sömnigt Göteborg vaknar till liv väljer du att starta din dag långt bort från stadens morgonpuls. Högst upp i ett av tornen i Gamlestadens fabriker ligger yogastudion Studio Flow. Här kan du välja bland en lång rad av klasser, behandlingar och workshops för att hitta något som passar just din nivå. Vem vet, kanske blir detta dagen du vågar dig på flygande yoga?

Adress: Gamlestadsvägen 4

Tysta din kurrande mage med en långfrukost

9:30 Mugg och tilltugg

Efter ett skönt morgonpass i tornet börjar magen skrika efter mat. Det är hög tid att fylla på reserverna inför en händelserik dag! Den lokala pärlan Mugg och tilltugg serverar frukost varje morgon, fika hela dagarna och brunchbuffé på lördagar, med både laktosfria och veganska alternativ. En helt perfekt tillflykt för en lugn och skön långfrukost med andra ord!

Adress: Lars Kaggsgatan 2A

Klunka finkaffe och fynda vintageskatter

11:30 Easy Living

Klockan är halv tolv och det är dags att rasta plånboken. I en gammal tegelbyggnad vid Gamlestadens fabriker hittar du vintagebutiken Easy Living. Stilrena, danska designmöbler från 60-talet stoltserar bredvid retro färgklickar från svenskt 50-tal. Här kan du spendera slantar på sällsynta dyrgripar eller bara kolla in månadens konstutställning och unna dig en god kopp kaffe från Cafecito, som delar samma lokal.

Adress: Gamlestadsvägen 4

Slå dig ner på ett av stans bästa kinesiska hak

13:00 Hing Wa

Bakom en diskret dörr på Hornsgatan döljer sig en liten skatt. Här inne hittar du nämligen en av stans bästa kinesiska restauranger. När du synar de många klassiska rätterna på menyn kurrar magen till av förväntan. Vad ska det bli? Krispig friterad fisk, kryddig sichuankyckling eller smakrika dumplings? Din mage ger sig än en gång tillkänna och du måste snabbt fatta ett beslut. Men var lugn, oavsett vad du väljer lär du bli allt annat än besviken.

Adress: Hornsgatan 12

Etiopisk smakexplosion på den familjedrivna restaurangen

13:00 Al Habesha

”Vad skönt att det finns valmöjligheter i livet”, tänker du som inte riktigt känner för kinesiskt till lunch idag och istället styr stegen mot etiopiska Al Habesha. Här serveras dagligen smakrika rätter lagade med ren och skär matlagningsglädje av paret Aziza och Said. Deras vegetariska ”habesha special” innehåller allt man blir glad av. För kaffefantasten hålls dessutom kaffeceremonier med egenrostade kaffebönor i spännande smakkombinationer.

Adress: Brahegatan 1

Fullt ös i crossfitboxen

15:00 Crossfit Gårda

Klockan har slagit eftermiddag och det är dags att tömma energiförråden med ett svettigt crossfitpass. Till Crossfit Gårda är alla träningssugna välkomna, oavsett ålder och fysik. För den nyfikne hålls dessutom gratis provträningar varje lördag. Gör dig redo att pusha dig själv utanför din comfort zone i denna högintensiva och funktionella träningsform!

Adress: Gamlestadsvägen 4b

Varva ner med ett glas lokalbryggd öl

17:30 Spike Brewery

Innan middagen smiter du in på Spike Brewery, som på lördagar öppnar dörrarna till sitt taproom i slakthusområdet. Färsk hantverksöl sitter som en smäck efter en lång dag. När du får syn på den vedungsbakade pizzan som bärs ut av servitrisen lovar du dig själv att komma tillbaka nästa lördag. Kanske tar du då med dig vovven, som också är välkommen hit.

Adress: Slakthusgatan 10

Middag hos Nordens första stadsvineri

19:00 Wine Mechanics

När din mage börjar kännas ihålig är det skönt att det bara är några få steg till kvällens middagsdestination. Wine Mechanics är Nordens första stadsvineri och importerar druvor från Tyskland och Frankrike som sedan förvandlas till vin i de rustika lokalerna i slakthusområdet. Även om vinet spelar huvudrollen serveras här också riktigt god mat. Prova den prisvärda trerättersmenyn med smaker från både Tyskland och Frankrike. Bon appetit, guten apetit och smaklig måltid!

Adress: Lilla Waterloogatan 15