Köpprocessen

Stegen till ny bostad

 

Kommande områden med nya bostäder

1. Registrerad intresseanmälan ger dig en köplats

Du registrerar din intresseanmälan till kommande bostadsområden på respektive områdes sida som finns under menyn Bostäder – Kommande områden.

Genom att registrera intresseanmälan till ett kommande område (bostadsprojekt) får du en köplats. Din plats i turordningen bestäms utifrån datum och klockslag för din registrering. Din köplats gäller vid säljstarten när du anmäler intresse för att köpa en bostad (köpanmälan) och ger dig en större möjlighet att få just din drömbostad. Köplatsen gäller endast för det område som du registrerat intresseanmälan till. Intresseanmälan är personlig och kan inte överlåtas till annan person.

När du gjort intresseanmälan kommer du fortlöpande att få information per e-mail om det bostadsprojektet.

2. Säljstart

När det är dags för säljstart öppnar vi en digital köpanmälan via en särskild webbsida. Säljstarten kan gå till på flera vis, antingen ett säljstartsmöte, öppet hus eller markvisning, detta är endast är för dig som gjort intresseanmälan. Under säljstartsperioden berättar vi om bostäderna och området, hur det går till att köpa av oss och vad som händer fram till inflyttning samt svarar på dina frågor. Kan du inte komma på de träffar vi bjuder in till, så behåller du ändå din köplats och kan göra köpanmälan vid säljstart.

3. Köpanmälan och bokning

Efter säljstartsmötet öppnar vi en speciell webbsida. Där registrerar du din köpanmälan för den bostad du är intresserad av att köpa samt alternativa bostäder i rangordning. Webbsidan är endast öppen under en begränsad period och det är endast under denna period som din köplats gäller.
Därefter kontaktar vi alla som registrerat intresse i turordning efter köplats och erbjuder ett bostadsköp.

Läs vidare under punkt 4 nedan.

 

Nya bostäder i områden där försäljning pågår

1. Intresseanmälan för bostäder till salu

Du hittar information om  bostäderna och området här på hemsidan under Bostäder – Försäljning pågår. Vill du veta mer kan du kontakta säljaren direkt eller göra en intresseanmälan så blir du kontaktat av vår säljare för det området.

2. Visning

Beroende på hur långt bygget kommit är du välkommen på markvisning eller bostadsvisning där vi berättar mer om bostäderna, delar ut informationsmaterial med priser och planskisser samt svarar på dina frågor. Visningsdatum hittar du i Visningskalendern.

3. Reservation av bostad

När du bestämt dig för en bostad kontaktar du vår säljare för att göra en kostnadsfri reservation. En reservation gäller under en begränsad tid. Därefter annonseras bostaden ut som ledig på vår hemsida.

 

4. Avtal

Bostadsrätt: För att bostaden ska bli din skriver vi ett förhandsavtal som är bindande och du betalar en handpenning (olika per projekt). För att skriva ett förhandsavtal krävs en godkänd kreditprövning och ditt lånelöfte från bank. I vissa projekt skriver vi även ett även bokningsavtal i samband med reservationen. Strax innan tillträde skriver vi ett upplåtelseavtal och då upptas du som medlem i bostadsrättsföreningen.

Äganderätt: För att bostaden ska bli din skriver vi köpekontrakt för tomten/fastigheten och ett entreprenadavtal för huset. Dessa avtal är bindande. Samtidigt betalar du handpenning på 150 000 kronor, som sedan räknas av från köpesumman. Resterande köpeskilling och eventuella tillval betalar du senast på tillträdesdagen.

5. Informationsmöten

Under tiden fram till inflyttning får du löpande information och bjuds in till informationsmöten. När huset är rest bjuder vi in till en stomvisning och när husen börjar bli klara är det dags för ”tjuvkik”. Någon månad innan inflyttning bjuder vi in till ”flyttdaxmöte” och informerar om diverse praktiska detaljer om vad som händer i samband med inflyttningen.

6. Inredningsval

I priset för bostaden ingår Egnahemsbolagets grundval och förutom dessa erbjuder vi tillval mot en kostnad. I samband med kontraktsskrivning presenterar vi inredningsvalen, grund- och tillval. Vi går även igenom hur det går till att göra sina inredningsval.

7. Inflyttning

Fyra månader innan inflyttning får du ett definitivt tillträdesdatum. När det är dags för tillträde så träffar du vår säljare för slutbetalning, det vill säga betalning av hela köpesumman minus handpenningen plus eventuella tillval. Nu är nyckeln din och det är bara att flytta in i ditt nya hem.

Välkommen till ditt nya egna hem!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×