Brf Övre Lövet - Exteriör (6)

Bo i Lövgärdet

I Lövgärdet omges du av lummig växtlighet, avkopplande grönområden och fina motionsslingor. Närmaste granne är Vättlefjälls naturreservat och Surtesjön. På tio minuter tar du dig till Angereds centrum och ytterligare 20 minuter bort ligger centrala Göteborg.

sun illustration
Övre Lövgärdet - Moodbild (2)

Naturen runt hörnet i Lövgärdet

Om du bor i Lövgärdet har du naturen som ständig granne. Vid närliggande Surtesjön finns både vandringsstigar, motionsslinga, badplats, omtalade paddelvatten, fiskemöjligheter och fina grillplatser.

Surtesjön är en del av Vättlefjälls naturreservat. Det är ett av Göteborgs största naturområden och här erbjuds många möjligheter till naturupplevelser. Bland annat går vandringslederna Bohusleden, Pilgrimsleden och Vättlefjällsleden genom området.

Enkelt att åka till centrum

Lövgärdet kännetecknas inte bara av närheten till naturen. Delar av området är dessutom bilfritt, vilket är bra då det finns många förskolor och skolor i stadsdelen. I Lövgärdet finns också matbutik, vårdcentral och tandläkare – service som gör vardagen lite enklare.

Angered centrum ligger knappt tio minuter bort med buss eller cykel. Här finns allt från butiker och restauranger till bibliotek och bad- och ishockeyhall. I Angered centrum kan du också hoppa på spårvagnen och åka in till centrala Göteborg på knappt 20 minuter.

Om Lövgärdet

Avstånd till vatten

Mellan 100 meter och en kilometer till Surtesjön med badplats beroende på var i området du bor.

Grönområde

Lövgärdet gränsar till Vättlefjälls naturreservat med variationsrik natur, flera sjöar, vandringsleder och belyst motionsspår.

Matbutik

Det finns en matbutik i området, men desto fler i närliggande Angered centrum.

Förskola och skola

Kollektivtrafik

Busslinjerna 75 och 77 går mellan Lövgärdet och Angered centrum, där du enkelt kan byta till spårvagn mot centrala Göteborg.

Avstånd till Göteborgs centrum

16 kilometer. 30 minuter med buss och spårvagn eller en timme med cykel.

Avstånd och tider är ungefärliga.

Hitta ditt nya hem i Lövgärdet

Egnahemsbolaget är med och bygger för framtiden i Lövgärdet. Klicka på ikonerna på kartan för att se var vi bygger hållbara, prisvärda och trivsamma bostadsrätter och äganderätter.

Upptäck våra bostäder i Lövgärdet

Se alla våra bostadsprojekt