Bo i Gunnilse

Gunnilse i Angered passar dig som vill bo i en lantlig miljö, men ändå på bekvämt reseavstånd från centrala Göteborg. I Gunnilse är det alltid nära till en naturupplevelse, vare sig du vill vandra, bada, fiska, rida eller spela golf.

sun illustration
Smörblomman JPEG SRGB 21 05 20 1

Lantligt boende utanför Göteborg

Knappt en och en halv mil nordost om centrala Göteborg ligger Gunnilse, som tillhör Angered. Gunnilse har ett lantligt läge och i dag finns främst villor i området. Att bo här innebär att du har avkopplande promenadstråk, idylliska sjöar för bad och fiske, vandringsleder och grillplatser runt husknuten.

I närområdet finns det gott om fritidsaktiviteter för alla åldrar. Några hundra meter från Gunnilse centrum ligger den böljande Lerjedalens golfklubb och inte långt därifrån finns det flera hästgårdar.

Handel och service i närområdet

Från Gunnilse är det nära till Angered centrum. Där hittar du allt från butiker och restauranger till bibliotek, bad- och ishockeyhall, vårdcentral och apotek.

Till Göteborgs centrum är det inte heller långt. 14 kilometer för dig som väljer att cykla, men vanligare är nog att ta expressbussen. Den tar dig in till Svingeln i centrala Göteborg på knappt 20 minuter. Där du enkelt kan byta till spårvagn eller en annan busslinje.

Om Gunnilse

Avstånd till vatten

1,5 kilometer från Gunnilse centrum till Smörvattnets badplats.

Grönområde

Gunnilse har ett lantligt läge med många grönområden och skogar. Närmaste stora naturområde är Lärjeåns dalgång, som ligger två kilometer från Gunnilse centrum.

Matbutik

I Gunnilse finns en matbutik. I Angered centrum, tre kilometer bort, finns ett stort utbud av olika butiker och service.

Förskola och skola

I området finns flera förskolor och en F-6-skola.

Avstånd till centrala Göteborg

14 kilometer. 25 minuter med buss eller 50 minuter med cykel.

Avstånd och tider är ungefärliga.

Hitta ditt nya hem i Gunnilse

Egnahemsbolaget är med och bygger för framtiden i Gunnilse. Klicka på ikonerna på kartan för att se var vi bygger hållbara, prisvärda och trivsamma bostadsrätter och äganderätter.