Bo i Gårdsten

Gårdsten i Angered är ett naturnära område med bra service och kommunikationer. Nu görs dessutom stora satsningar för att utveckla Gårdsten för framtiden. Bland annat genom ett nytt centrum och torg, nya gång- och cykelvägar och över 1 000 nyproducerade bostäder.

sun illustration
Saffransgatan 04 71x47cm 240ppi RGB Emma Klara Sandberg 190109

Nära allt du behöver

Området Gårdsten i Angered byggdes i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. Därför är det ett väl utvecklat område med flera förskolor, skolor, butiker och annan service. Kommunikationerna är också goda. Med buss tar du dig till Angered centrum på mindre än tio minuter och till centrala Göteborg på en halvtimme.

Gårdsten har gott om gröna ytor som passar perfekt för lek, picknick och umgänge. Till exempel i Gårdstensdalen, som med sitt läge mitt i området blir en naturlig mötesplats. På gång- och cykelavstånd finns Vättlefjälls naturreservat som har flera vandringsleder och fina sjöar.

Saffransgatan 03 71x47cm 240ppi RGB Emma Klara Sandberg 190109

Stora satsningar i Gårdsten

De senaste åren har Gårdsten genomgått stora förändringar och fler väntar framöver. Fram till år 2025 ska området få över 1 000 nya bostäder. De byggs bland annat i nordöstra Gårdsten, så att området binds samman med Lövgärdet. Här bygger man även nya gång- och cykelvägar och en helt ny skola står på plats.

Gårdsten får också ett nytt torg och nytt centrum som ger ännu bättre service och handel. I planerna för centrum ingår bland annat apotek, restaurang, kontor och serviceverksamheter.

Om Gårdsten

Avstånd till vatten

Mellan 1,5 och 3 kilometer till Surtesjön med badplats beroende på var i området du bor. Till Stora Mölnesjö i Rannebergen är det 4 kilometer.

Grönområde

Mitt i området ligger den stora parken Gårdstensdalen. Närmaste naturområde är Vättlefjälls naturreservat, som ligger tre kilometer från Gårdsten centrum.

Matbutik

Det finns en matbutik i området, men desto fler i närliggande Angered centrum.

Förskola och skola

Det finns flera förskolor och grundskolor i området.

Kollektivtrafik

Busslinje 73 går mellan Gårdsten och Angered centrum, där du enkelt kan byta till spårvagn mot centrala Göteborg. Busslinje 173 går mellan Gårdsten och Heden i centrala Göteborg.

Avstånd till Göteborgs centrum

14 kilometer. 30 minuter med kollektivtrafiken eller 50 minuter med cykel.

Avstånd och tider är ungefärliga.

Hitta ditt nya hem i Gårdsten

Egnahemsbolaget är med och bygger för framtiden i Gårdsten. Klicka på ikonerna på kartan för att se var vi bygger hållbara, prisvärda och trivsamma bostadsrätter och äganderätter.

Upptäck våra bostäder i Gårdsten

Se alla våra bostadsprojekt