Ättekroken

Med närhet till Munkebäcks Torg och naturområden ska vi bygga 79 bostadsrättslägenheter. Här finner du närhet till såväl staden som naturen.

Status

Slutsålt

Område

Kålltorp, Örgryte-Härlanda

Kontakt

Amanda Samuelsson

Projektfakta
Status:
Slutsålt
Område:
Kålltorp, Örgryte-Härlanda
Ägandeform:
Bostadsrätt
Bostadstyp:
Lägenhet
Bostäder:
79
Rum:
1–5
Yta:
30–111 m²
Pris:
1 900 000–5 000 000 kr
Månadsavgift:
1635–6014 kr
Tillträde:
2021

Nya bostadsrättslägenheter i Kålltorp

I Kålltorp trivs den som vill åt en lugn småstadsmiljö, ha nära till kvarterskrogar och populära motionsområden. Och även om du hittar både ekofika, surdegsbagerier och charkuteri alldeles runt hörnet, så är det förstås skönt att centrala staden finns på behändigt cykelavstånd. I området ligger också picknicktrevliga Apslätten, badsjön Härlanda tjärn och Delsjöns slingriga motionsspår. Kålltorp har helt enkelt allt. Eller ska vi säga Charmtorp?

På Ättehögsgatan i Kålltorp bygger vi tre flerbostadshus med totalt 79 lägenheter. Lägenheterna som byggs är 1–5:or mellan 30 och 111 kvm. Två av fyrorna är etagelägenheter och alla lägenheter har balkong eller uteplats. De är smart planerade och har generösa ljusinsläpp. Det finns allt från ettor med sovalkov till hörnlägenheter, etagevåningar och vindslägenheter. Många med en unik utformning. Husen vetter mot en innergård där det finns sittplatser, umgängesytor och gräsmattor att leka på. Området är lugnt och trivsamt, och stadsdelen är full av grönska – både mellan hus och gårdar och med närhet till större naturområden.

Med naturen och city som granne

Den som bor i Kålltorp har alla möjligheter att ta en nypa frisk luft i naturen. Här ligger både Delsjön, Skatås, Härlanda tjärn och Renströmska parken med cykelstigar, motionsslingor, badplatser och utsiktsplatser. Att trampa in till centrala Göteborg är inte heller svårt. Cykelvägen är platt och mestadels rak. Det gör att du kan cykla till Korsvägen på mindre än en kvart.

Brf Ättekroken ligger i ett befintligt kvarter, byggt på fyrtiotalet. De tre nya bostadshusen förtätar bostadsmiljön och blir därmed en naturlig del av ett redan charmigt område. Mataffär, restauranger och mindre butiker finns i närområdet för ett smidigt vardagsliv. Det finns också apotek, stormarknad och gym på behändigt avstånd.
I området finns förskolor, grundskolor, vårdcentral, sjukhus och väl utbyggda kommunikationer. Spårvagnshållplatsen Ättehögsgatan ligger någon minuts promenad från Brf Ättekroken. Därifrån kommer du till Korsvägen på 14 minuter. Läget kunde med andra ord inte vara bättre!

Hitta din bostad

Detta händer just nu i projektet

Planering av det nya bostadsområdet

Detaljplanering av området pågår. När projektet har vunnit laga kraft så inleds projekteringen av bostäderna.

VIP-säljstart 14-21 maj

Du som har gjort intresseanmälan blir inbjuden till den exklusiva VIP-säljstarten. Det är under denna säljstartsperiod som du kan nyttja din förtur. När VIP-säljstarten är över så kommer resterande bostäder, som inte blivit sålda, att annonseras ut.

Försäljning pågår

Försäljning pågår och bostäderna annonseras på vår hemsida samt på vissa externa sidor t ex booli.se, hemnnet.se

Slutsålt

Tillträde och inflyttning

Vid tillträdet slutbetalar du bostaden och får nyckeln. Nu kan du flytta in.

Slutsålt

Närområdet

Bara en kvart från centrala Göteborg ligger Kålltorp. Här bor du i en lugn småstadsmiljö med butiker, kvarterskrogar och caféer. I området ligger också picknickvänliga Apslätten, badsjön Härlanda tjärn och Delsjöområdets slingriga motionsspår.

Liknande projekt

Se alla projekt