Uppdraget

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Mycket har förändrats sedan vi byggde Göteborgs första större småhusområde i Bräcke för mer än 85 år sedan. Husen står kvar som hem för nya generationer och vår uppgift är samma nu som då; att förverkliga drömmen om eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare.

Egnahemsbolaget ingår i kommunägda Framtidenkoncernen och spelar en aktiv roll i Göteborgs samhälls- och stadsutveckling bland annat genom att delta i kommunens gemensamma byggprocess. Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i Göteborg med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sin bostad i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart Göteborgssamhälle. I uppdraget ingår också att bostäderna ska vara energisnåla och av god kvalitet – de ska ge köparna god boendeekonomi på både kort och lång sikt.

Eftersom vi enbart är verksamma inom Göteborgs kommun kan vi koncentrera resurser och engagemang till att bli bäst på hemmaplan. Som att bygga hus och lägenheter i alla delar av stan och finnas nära kunderna när de gör en av livets största affärer.

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×