Bolagsfakta

Egnahemsbolaget

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet i Göteborg. Sedan dess har vi arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi deltar aktivit i samhäll- och stadsutvecklingen i Göteborg genom att fokusera på områden som har mest hyresrätter.

Vårt hjärta finns i Göteborg och vi känner ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi hållbara, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på de områden där det finns mest hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg. Just nu förverkligar vi bostadsdrömmar i bland annat Övre Lövgärdet, Gamlestaden, Sisjön, Bergsjön, Länsmansgården och Hisings Backa.

Vi kan vårt Göteborg och finns nära kunderna när de gör en av livets största affärer. Kunderna köper sin bostad direkt av oss med en personlig kontakt som hjälper dem hela vägen till sitt nya hem. Sedan starten har vi byggt omkring 9 000 bostäder över i stort sett hela Göteborg.

Egnahemsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som är Sveriges största bostadskoncern, och en del av Göteborgs Stad. Vi arbetar enligt Göteborgs Stads gemensamma byggprocess. Vårt kontor ligger i Hisings Backa och vi har 30 anställda.

Styrelse
Ordinarie ledamöter
Joel Wickman (M) Ordförande
Per Lind (L) 1:e Vice ordförande
Helén Olsson (MP) 2:e Vice ordförande
Parham Pour Bayramian (S)
Jörgen Fagerlund (V)
Holger Eriksson (D)
Inger Hultén (S)

Suppleanter
Susanne Grandin Biörnerud (M)
Jens O Lindström (S)
Bettan Andersson (V)

VD
Mikael Dolietis

 

Årsredovisning 2018
Läs eller ladda ner Egnahemsbolagets Årsredovisning 2018 som pdf.

Information om personuppgiftsbehandling

Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har, så kan du läsa vår Information  om personuppgiftsbehandling.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×