Sponsring

Hjärtat är i Göteborg

Vi sponsrar verksamheter och aktiviteter som ligger i linje med vårt uppdrag att förse göteborgarna med prisvärda hus och bostadsrätter i alla stadsdelar. All vår sponsring följer Göteborgs Stads policy och riktlinjer för detta.

Göteborgs Stadsmission

Vi har valt att stödja Göteborgs Stadsmission – en politiskt obunden, idéburen organisation som stöttar människor som hamnat i utsatta situationer. På det här sättet bidrar vi till att göra tillvaron lite lättare för dem som har det tuffast i Göteborgsregionen. Om du vill veta mer, gå in på www.stadsmissionen.org.

 

Team Göteborg

Team Göteborg är en bemanningspool med ungdomar och unga vuxna, som deltar vid evenemang i Göteborg. Det kan handla om konserter, festivaler och sportevenemang. Egnahemsbolaget är en av finansiärerna och syftet är att ge fler ungdomar arbetslivserfarenhet, skapa möten mellan stadsdelarna och utveckla Göteborg som en tillgänglig och välkomnande evenemangsstad.

De som deltar får en utbildning inom evenemang och säkerhet, göteborgskunskap och service. Dessutom får de arbetslivserfarenhet, kontakter och möjlighet att träffa andra ungdomar från hela staden. Team Göteborg representerar alla stadsdelar och tillsammans behärskar poolen cirka 40 olika språk. Läs mer om Team Göteborg här >>

 

Tekniktävlingen – Tekniska Samfundet

Tekniktävlingen är en lättsam kraftmätning för mellan- och högstadieelever (ÅK 5-6 och ÅK 7-8) i Göteborgsregionen. Tävlingen startade 1993 på initiativ av Tekniska Samfundet och arrangeras i samarbete med Chalmers. Syftet är att stimulera tjejer och killar att upptäcka tjusningen med att finna lösningar på tekniska problem. De får fundera i kreativa banor och själva pröva sin kompetens, fantasi och leklynne. Tekniktävlingen är en lagtävling för hela klassen som stärker vänskapen och samarbetet i klasserna. Egnahemsbolaget är en av sponsorerna till Tekniktävling ÅK 5-6 och jurymedlem.

 

Tekniktävlingen 2016/17 för ÅK 5-6

För 24:e året i rad har 5:e och 6:e klassare tittat in i framtiden, byggt konstruktioner och utvecklat framtida transportmedel! Årets uppdrag i Tekniktävlingen ”Skapa ditt framtida transportmedel” har samlat skolor från hela Västsverige med 60 unika innovationer. Egnahemsbolaget är stolta över att för fjärde året vara delaktiga i juryarbetet.

Grattis till vinnaren av årets final i Tekniktävlingen, Glasbergsskolan klass 6 från Mölndal
Framtida brist på ingenjörer och samhällsbyggare? Ja kanske, men inte här på Chalmers och definitivt inte under Tekniktävlingen!
Onsdagen den 8/2 tävlade 5 klasser i årets final av Tekniktävlingen för årskurs 5-6.
På Chalmers möttes 170 taggade elever i en spännande finalomgång. Det hemliga uppdraget gick ut på att bygga en bana som skulle transportera en kula 3 meter. Kulan skulle rulla utan hjälp och så långsamt som möjligt. Lagen skulle samarbeta och bygga tillsammans med hjälp av Chalmersstudenter som coachade! Lärarna fick bara titta på. Det var en spännande och utmanande uppgift som resulterade i 5 helt olika och unika lösningar.
Glasbergsskolan klass 6 från Mölndal vann med sin konstruktion och tog hem årets vandringspokal. Alla finalister erhöll dessutom Tekniska Samfundets stipendium på 5000 kr. Stort grattis!

Tekniktävlingen 2016/17 för ÅK 5-6 handlar om Transporter och förflyttning. Det är ett ämne som har många beröringspunkter med utveckling av nya bostadsområden, där bra kommunikationer ofta är en viktig aspekt.

I Tekniktävlingen ska eleverna fundera, skapa, rita hur de löser detta med hjälp av teknik. För ÅK 5-6 är uppgiften ”Skapa ditt framtida transportmedel”. Eleverna skall konstruera ett transportmedel för framtiden, som kan förflytta 1 – 2 personer en kortare sträcka inom en stad, exempelvis Göteborg. Syftet med tävlingen är att de ska få  fördjupad förståelse för hur teknikprocessen fungerar.

Redovisningen ska visa hur eleverna löser olika utmaningar: användningsområde, användarvänlighet, tekniska lösningar, energival, säkerhet samt design och materialval.

I Tekniktävlingen ska eleverna redovisa sina idéer genom att bygga en modell av konstruktionen samt dokumentera med en loggbok. En skiss och en ritning (skalenlig) skall tillsammans med en enkel teknisk rapport också finnas med.

Bilder från utställningen på Chalmers där alla bidrag visades upp.

Juryn arbetade hårt och under torsdagen den 19 januari korades 5 finalister och 2 hedersomnämnda.

Finalen avgjordes på Chalmers onsdagen den 8 februari mellan de fem utvalda klasserna. Då tävlade eleverna om äran och vem som tar hem årets Pokal i Tekniktävlingen. Nedan presenteras finalisterna samt hedersomnämnda.

Läs mer om Tekniktävlingen 2016/17 på www.tekniskasamfundet.se.

 

Tekniktävlingen 2015/16

Grattis Bosgårdsskolan klass 6 i Mölndal!

Vinnare-Tekniktavlingen-Final-25-feb-2016

Årets tävling drog rekordmånga bidrag (106 modeller) och nästan 4 500 elever deltog. Sex av dessa gick vidare till finalen på Chalmers 25 februari.

Finaluppgiften var att bygga de högsta ”skyskraporna” inför Göteborgs 400-års jubileum. Den klass som lyckades bäst med detta och tog hem årets vandringspokal var klass 6 från Bosgårdsskolan i Mölndal. Alla finalister erhöll dessutom Tekniska Samfundet pris till klasskassan på 5000 kr.

Finalisterna var:

Tingbergsskolan 5A, Kungsbacka
Taubeskolan klass 6, Hisingen, Göteborg
Hedeskolan 5B, Kungsbacka
Gamla Påvelundsskolan 5 RS röd, Västra Frölunda
Bosgårdsskolan klass 6, Mölndal
Internationella Engelska Skolan Krokslätt 6B, Göteborg

Läs mer om finalen här >>

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×