Om Egnahemsbolaget

Egnahemsbolaget bygger välplanerade, attraktiva och prisvärda bostäder med bostads- och äganderätt. Vi bidrar aktivt till samhälls- och stadsutvecklingen i hela Göteborg. I vårt uppdrag ingår att bygga bostäder i alla delar av staden med speciellt fokus på områden som domineras av hyresrätter. Markanskaffningen sker koncerngemensamt genom moderbolaget. Vi ingår i Framtidenkoncernen som är en av landets största bostadskoncerner. Förvaltnings AB Framtiden (Framtiden) är moderbolag och genom bostadsföretagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder förvaltar koncernen cirka 72 000 lägenheter i Göteborg. Vidare ingår Störningsjouren och Framtiden Byggutveckling i koncernen. Framtidenkoncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som i sin tur är ägt av Göteborgs Stad. Vi söker en VD som är med och bygger ett inkluderande Göteborg.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som leder Egnahemsbolaget in i framtiden. Ända sedan 1933 har vårt mål varit att bidra till en stad där så många som möjligt kan förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt. Vi bygger över hela staden men fokuserar på miljonprogramsområden eftersom de har allra mest att vinna på att andelen småhus och bostadsrätter ökar.

Som VD ansvarar du för en verksamhet som befinner sig i en expansiv fas med en snabb produktionsökning. Våra internt uppsatta mål är lika enkla som utmanande:

 • Vi ska bli bäst i världen på att bygga och sälja bostäder i miljonprogramsområden i Göteborg
 • Vi ska bli Göteborgs bästa arbetsgivare inom vår bransch.För att du ska lyckas och trivas vill vi att du drivs av att leverera resultat, har en bra kommunikativ förmåga och ett värderingsstyrt ledarskap som präglas av en tro på människors inneboende kraft, en lust att utveckla verksamheter och en förmåga att skapa engagemang.
Kvalifikationer

Vi  är ett litet bolag, knappt 40 anställda. Stämningen är familjär och hjälpsam och beslutsvägarna tydliga och korta. Vi vill att du bidrar till stabilitet och trivsel i en tid där vi expanderar kraftigt. Du har förmågan att entusiasmera och engagera samtidigt som du är den där klippan alla litar på.

Vi vill att du är tydlig, målinriktad, utvecklingsbenägen och bra på att skapa goda relationer. Du gillar att samverka och förhandla med såväl interna och externa parter. Du sprider arbetsglädje och en sund företagskultur. Du har förmåga att kombinera affärsmässighet och samhällsnytta med kundperspektivet i fokus.

Vår verksamhet är komplex och det krävs god förmåga att analysera och prioritera inför beslutsfattande. Du behöver också förstå den politiska processen och hur beslutsfattande sker i en kommunal kontext.

I uppdraget ingår, förutom att sköta den löpande förvaltningen enligt styrelsens riktlinjer, att delta i koncernens arbete och samarbeta med systerbolagen, relevanta förvaltningar och olika nätverk. Vi utvecklas i takt med digitaliseringens möjligheter för att optimera vår verksamhet såväl mot kunderna som i vår produktutveckling i det arbetet har du en nyckelroll.

VAD HAR DU MED DIG?

 • Relevant högskoleutbildning
 • Byggteknisk bakgrund
 • Erfarenhet från ledande befattning inom fastighets- eller byggbranschen
 • Goda kunskaper i ekonomi
 • Erfarenhet av att arbeta i en entreprenörsinriktad verksamhet med marknad och försäljning
 • Erfarenhet av digitaliserade marknads- och affärsmodeller
 • Erfarenhet av anbud/upphandling och förhandlingar
 • Förståelse för den politiska processen och beslutsfattande i en kommunal kontext
 • Det är meriterande med erfarenhet och kunskap om miljöcertifierat byggande
Varför Egnahemsbolaget?

När du kliver in i vårt Egna Hem på Sankt Jörgens väg kommer du välkomnas i en familjär och lugn atmosfär. Under ytan bubblar dock en intensiv energi. Ditt team av sammansvetsade medarbetare arbetar hårt varje dag för att förverkliga vår dröm – att bygga ett bättre och mer jämlikt Göteborg genom att möjliggöra eget ägt boende även i stadens utsatta områden.
Samtidigt som vi är ett innovativt och expansivt bolag som levererar på höga förväntningar, finns vi i en trygg kommunal kontext med en stark och stabil kommunal ägare. Denna kombination tror vi gör oss unika. Trots att vi gillar affärsmässighet och högt tempo uppskattar vi vår familjära stämning och, precis som du, älskar vi att ha roligt tillsammans.

Anställningens omfattning

Heltid med tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: A948587.
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via ansökningslänken senast den 7 maj 2020. Vid denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida http://www.source-executive.se.

Spontansökan