Redovisningsansvarig

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är nyinrättad och det finns stora möjligheter att påverka utformningen. Du ansvarar för redovisningsprocessen och hanterar och säkerställer att regelverk samt riktlinjer följs.  Du arbetar framåtriktat för att utveckla, implementera och förvalta bolagets processer och rutiner inom området.  Du har ett nära samarbete med redovisningsekonom och controller och rapporterar till Ekonomichef. I rollen ingår också att vara representant för bolaget i koncernens samverkansgrupp för redovisningsansvariga. Du kommer därigenom att samarbeta med övriga kollegor som har liknande arbetsuppgifter i koncernen.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Månadsbokslut, årsbokslut, skatter, deklarationer och rapportering
  • Likviditetsrapporter
  • Ansvarig för processen kring årsredovisning
  • Utveckla processer, rutiner och flöden
  • Operativt arbeta med bokföring och avstämningar
  • Kontaktperson revisorer, banker och myndigheter
Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi alternativt eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller redovisning och flera års erfarenhet inom relevant område som bedöms likvärdigt. Du har jobbat som redovisningsansvarig eller inom kvalificerad redovisning minst 3 år. Bakgrund inom revison och offentlig verksamhet ser vi som positivt. Du har god förståelse för affärssystem, gärna erfarenhet från Agresso och mycket goda kunskaper i Excel.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara noggrann och strukturerad. Du tar initiativ och driver frågor framåt. Du trivs att samarbeta med andra och är pedagogisk. Med din prestigelöshet och flexibilitet ingår du gärna i ett team som backar upp varandra och ser det som självklart att stötta där det behövs för att nå gemensamma mål.

Ansökan

I den här processen samarbetar Egnahemsbolaget med Jerrie. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, men senast den 17  januari. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman from. 11/1 på 0735–405262 eller helena.bruman@jerrie.se.

Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva. Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.