Projektledare

Om arbetsplatsen

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet i Göteborg. Vi är en del av Framtidenkoncernen – en fastighetskoncern som ingår i Göteborgs Stad och är en av landets största fastighetsägare. Kontoret ligger i Hisings Backa och vi är ca 40 medarbetare. På Egnahemsbolaget har vi lyxen att känna meningsfullhet i vårt jobb, varje dag. Vårt uppdrag är att bygga bostadsrätter och småhus som fler har råd att köpa. Vårt långsiktiga mål är att minska bostadsbristen och bidra till ett mer hållbart Göteborg genom att bygga bostadsrätter och småhus främst i områden som domineras av hyresrätter. Sedan starten har vi byggt närmare 10 000 bostäder över i stort sett hela Göteborg. Våra kärnvärden; Omtänksam, ansvarstagande, möjliggörande och inspirerande, beskriver vår värdegrund och hur vi arbetar.

Vi söker projektledare som gillar samhällsutveckling - för nybyggnation av bostäder

Vi på Egnahemsbolaget bygger bostäder för ett bättre och tryggare Göteborg, med fokus på stadens utsatta områden. Vi driver nybyggnadsprojekt från samråd till färdig produkt. Förutom att du har gott stöd från dina projektledarkollegor så jobbar du också i team med säljare, bostadsrättsekonomer, marknad och andra som behövs för att det ska bli ett lyckat projekt.

Som projektledare hos oss driver du projekt från detaljplanens samrådsskede till färdigställt projekt. Du leder en intern projektgrupp samt externt upphandlade entreprenörer och konsulter. Utöver det för du dialog med stadens tekniska förvaltningar.

Vem vi tänker att du är:

Utbildad högskole- eller civilingenjör inom samhällsbyggnad, lämplig yrkeshögskoleutbildning alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig. Du är van och trivs med att självständigt driva projekt samt att bygga upp en projektorganisation. God erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk styrning och uppföljning. Du besitter en god förmåga att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt.

I rollen som projektledare har du många kontaktytor och du kommer bland annat ha täta dialoger med övriga förvaltningar, konsulter och entreprenörer. För att trivas i rollen tänker vi att du trivs med mycket ansvar och förstår vikten av att alltid ha med dig helhetsperspektivet. Du är handlingskraftig och har ett systematiskt arbetssätt med god förmåga att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa. Du har ett inflytande och en stabilitet som främjar en förtroendeskapande miljö.

Du har god administrativ förmåga som skapar ordning i dina projekt. Vi ser också att du har ett affärsmässigt och kundorienterat förhållningssätt. Du är med andra ord en stjärna på att skapa goda relationer som gynnar affären. Du löser problem på ett positivt och konstruktivt sätt. Struktur, engagemang, egen initiativförmåga, målmedvetenhet och tålamod är viktiga egenskaper som krävs för att axla rollen på ett framgångsrikt sätt. Du jobbar mest i tidigt skede/detaljplan samt projekteringsskede för att sedan använda dig av byggledare när projektet går in i byggskede. I tidigt skede tar du hänsyn till den målgrupp och det område du bygger i.

Vi bygger i hela stan men med fokus på de områden som domineras av hyresrätter för vi vet att de stadsdelarna utvecklas positivt när det blir mer bostadsrätter och småhus. Du arbetar enligt kommunens gemensamma byggprocess och med upphandling enligt LOU. Projekten driver du självständigt men du har ett tätt samarbete med projektledarkollegor som stöttar varandra i arbetet.

Din bakgrund

Vi söker dig som snabbt blir självgående i rollen och som tidigare arbetat inom bygg/fastighet. Du har vana av att arbeta med helhet, samordning och av att leda andra i arbete. Bakgrundsmässigt innebär det att du har:

  • Arbetat i likvärdig roll inom bygg- eller fastighetsbranschen exempelvis som entreprenör eller byggledare, konsult eller projektledare.
  • Din formella bakgrund är byggingenjörsutbildning eller innehar motsvarande dokumenterade kunskaper.
  • Du behöver också ha erfarenhet från ekonomistyrning och förståelse för ekonomiska konsekvenser i projekt.

Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet och intresse för bostadsutveckling o offentlig verksamhet.

Som person är du drivande, ansvarstagande och trygg i ditt beslutsfattande. Du har också social kompetens och är en diplomatisk kravställare. Din förmåga att samordna olika parter blir många gånger avgörande för projektets framgång. Du arbetar strukturerat, är en tydlig ledare som är affärsmässig, mål- och resultatorienterad.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du får jobba på ett bolag som är unikt inom nyproduktion. På Egnahemsbolaget har vi lyxen att känna meningsfullhet i vårt jobb, varje dag. En av anledningarna är att vi tänker lite annorlunda när vi bygger bostäder. Vårt uppdrag är att verka för blandade boendeformer i Göteborg och eftersom vi bygger småhus och bostadsrätter, gör vi det mest i områden som domineras av hyresrätter.

Vårt långsiktiga mål är att bidra till minskade klyftor, ett mer jämlikt Göteborg och i förlängningen ett bättre samhälle. Att vi bygger i såväl upp- som nedgång i konjunkturen är också något som gör jobbet här extra meningsfullt. Vi har många spännande och stora projekt igång och fler på väg in i verksamheten, så vi står starkt rustade.

Därför vågar vi säga att din framtida arbetsplats kommer att kännas både meningsfull och inspirerande. Du kommer att få ett stort förtroende att leda dina projekt och starkt stöd av ledning och kollegor. Att jobba i Sveriges största bostadskoncern ger massor av kunskap och kontakter. Dessutom är vi ett gott gäng på drygt 40 personer, som trivs och har roligt tillsammans.

Kontakt

Har du några frågor kontakta gärna:
Byggchef – Maria Henriksson
031-707 70 00
maria.henriksson@egnahemsbolaget.se

Ansökan

Vi rekryterar löpande, men senast den 1 september behöver vi ha din ansökan.

Klicka på länk här för att ansöka: Projektledare (visma)

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess använder vi bakgrundskontroller för slutkandidater.