IT-strateg

Arbetsbeskrivning

Som IT-strateg kommer du att dela din tid mellan två av Framtidenkoncernens bolag – Egnahemsbolaget och Framtiden Byggutveckling. Rollen kommer vara både operativ och strategisk och ligga mellan verksamhet och IT där du bidrar till verksamhetsutveckling och ökad digitalisering. Du kommer arbeta övergripande med bolagens IT-arkitektur och i vissa fall även vara systemansvarig för verksamhetssystem, integrationer och andra tekniska lösningar.

I tjänsten ingår även att agera projektledare för mindre IT-projekt samt delta i koncerngemensamma projekt. Du kommer också vara de två bolagens representant i koncernens IT-strategiska grupp som arbetar med övergripande strategier och omvärldsbevakning. Du kommer därigenom att samarbeta med övriga kollegor som har liknande arbetsuppgifter i koncernen. Din placering kommer att vara hos Egnahemsbolaget som sitter i Hisings Backa där du tillhör den administrativa enheten som leds av Egnahemsbolagets Ekonomichef.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande i arbetslivserfarenhet. Du brinner för verksamhetsutveckling (gärna inom fastighetsbranschen och nyproduktion) och har arbetat i en liknande roll i minst fem års tid. Du är van att ta dig an rollen som kravställare och beställare. Du har en bred förståelse för IT-arkitektur och är bekväm att hantera frågeställningar kring t.ex. integration, säkerhet och förvaltning. Du bör vara tydlig i din kommunikation och kan förklara och förenkla komplex IT-kommunikation på ett användarvänligt sätt. Du är van vid att skriva rapporter och analyser då det ingår i tjänsten att ta fram beslutsunderlag eller skriva förstudierapport. Det är ett stort plus om du har en bakgrund som IT-konsult och erfarenhet av verksamhetssystem samt har en god förståelse för SQL, databaser och datastrukturer. Du innehar B-körkort.

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en kommunikativ och initiativtagande person som har ett strukturerat arbetssätt och kan snabbt skifta fokus mellan olika uppgifter. För dig är det en självklarhet att vara en del av både det operativa och det strategiska arbetet. För att trivas hos oss tror vi att du är en prestigelös och ansvarsfull lagspelare med god samarbetsförmåga.

Ansökan

I den här processen samarbetar Egnahemsbolaget & Framtiden Byggutveckling med Jerrie. Du är välkommen med din ansökan med CV via den här länken IT-strateg till Egnahemsbolaget och Framtiden Byggutveckling – Lediga jobb i Göteborgs Stad – Göteborgs Stad (goteborg.se).  Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, men senast den 10 januari. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonna Berglöv from. 4/1 på 0763-03 41 00 eller jonna.berglov@jerrie.se

Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva. Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.