Flygfoto - Sisjödal (2)

Askim

Askim är en stadsdel som ligger i Göteborgs sydvästra delar. Nära kusten är det också som mest bebyggelse, till största delen av villor. Villaområdena i Askim har nära till både havet och småbåtshamnar men också till fina naturområden som Amundön, ett av stadens mest populära utflyktsmål. Här finns både klippbad, fina picknickmöjligheter och en badstrand för de yngre. Området omges också av badplatser som Askimsbadet och Hovåsbadet, också de några av Göteborgs mest populära badplatser med långgrund sandstrand och stora ytor för lek, kubb och strandtennis. Eller bara för att sträcka ut sig på sin handduk.

Askim är stadsdelen för dig som vill omges av grönområden, ha nära till kustpärlorna och samtidigt ha tillgång till bra kommunikationer för att ta sig in till centrala Göteborg. Med buss tar du dig enkelt in till de centrala delarna på bara en kvart. Askim väljer du som vill bo i radhus och bostadsrätter för ett smart liv. Just ni håller vi på att bygga bostadsrätter i form av lägenheter och radhus i det nya området Sisjödal.

Sisjödal - moodbilder (4)

OMRÅDEN MED NÄRHET TILL GÖTEBORGS SKÄRGÅRD

I västra Göteborg finns det gott om pittoreska badvikar och större badplatser. Men som med det mesta i Göteborgs skärgård är det även vackert på vägen ut. På stora Amundön går du på slingriga grusstigar genom ko- och hästhagar innan du slutligen når spektakulära klippor med obruten horisont. Att ta en långpromenad eller joggingtur här ute är alltid möjligt. Kanske blir det i lantliga omgivningar, förbi båthamnen eller via bageriet.

Här finns det mesta när det kommer till både storslagen natur, nödvändig service och uppiggande shopping.