Askim

Askim är en stadsdel som ligger i Göteborgs sydvästra delar. Nära kusten är det också som mest bebyggelse, till största delen av villor. Villaområdena i Askim har nära till både havet och småbåtshamnar men också till fina naturområden som Amundön, ett av stadens mest populära utflyktsmål. Här finns både klippbad, fina picknickmöjligheter och en badstrand för de yngre. Området omges också av badplatser som Askimsbadet och Hovåsbadet, också de några av Göteborgs mest populära badplatser med långgrund sandstrand och stora ytor för lek, kubb och strandtennis. Eller bara för att sträcka ut sig på sin handduk.

Askim är stadsdelen för dig som vill omges av grönområden, ha nära till kustpärlorna och samtidigt ha tillgång till bra kommunikationer för att ta sig in till centrala Göteborg. Med buss tar du dig enkelt in till de centrala delarna på bara en kvart. Askim väljer du som vill bo i radhus och bostadsrätter för ett smart liv. Just ni håller vi på att bygga bostadsrätter i form av lägenheter och radhus i det nya området Sisjödal.

Flygfoto - Sisjödal (2)
Sisjödal - moodbilder (4)

OMRÅDEN MED NÄRHET TILL GÖTEBORGS SKÄRGÅRD

I västra Göteborg finns det gott om pittoreska badvikar och större badplatser. Men som med det mesta i Göteborgs skärgård är det även vackert på vägen ut. På stora Amundön går du på slingriga grusstigar genom ko- och hästhagar innan du slutligen når spektakulära klippor med obruten horisont. Att ta en långpromenad eller joggingtur här ute är alltid möjligt. Kanske blir det i lantliga omgivningar, förbi båthamnen eller via bageriet.

Här finns det mesta när det kommer till både storslagen natur, nödvändig service och uppiggande shopping.

VÄSTRA GÖTEBORGS OMRÅDEN

Vi bygger för alla i Västra Göteborg. Vi bygger för barnfamiljer, sambopar och singelhushåll. Vi bygger hållbara bostäder att trivas i. På kartan kan du ta del av våra projekt i Västra Göteborg.

Bostadsrätter och lägenheter i västra Göteborg

I västra Göteborg byggs det mycket, och mycket av det som byggs är lägenheter och bostadsrätter. Vissa områden och stadsdelar har en tydlig övervikt på villor och radhus, medan det i andra är mer uppblandat. I de ytor som förbinder stadsdelarna med varandra ska mycket förtätas. Det kommer att göra miljöerna här mer sammanhängande. Vi är just nu en av flera aktörer som bygger ett helt nytt område i närheten av både skog, handel och hav.

Mer

Om du köper en bostadsrätt i de västra delarna av Göteborg har du en bra utgångspunkt för mycket. Golfbana, badsjö, hav och hästhagar ligger inom behagligt cykelavstånd. Men bostadsrätterna och lägenheterna ligger också nära befintlig infrastruktur som butiker, service och förskolor och skolor. Och det är sällan långt till hållplatser för kollektivtrafiken. På tio till tjugo minuter har du nått centrala staden härifrån. Välkommen att börja leta efter din bostadsrättslägenhet i väster.

Mindre

Villor och radhus i västra Göteborg

Var du än bor i Göteborgs västra delar är det aldrig långt till ett dopp. Här ligger havet ständigt och guppar mot runda klipphällar och natursköna Sisjön med sin populära motionsslinga är också på behagligt avstånd. Kanske blir det ett uppfriskande morgondopp under sommarhalvåret eller ett kvällsdopp efter en lång dag? Här finns i alla fall möjligheter till det mesta som har med vatten, natur och livskvalitet att göra.

Mer

I västra Göteborg finns alla typer av bostadsformer. Det är en väl avvägd mix av både villor, radhus och lägenheter. Förutom natursköna områden med golfbanor, motionsslingor och hästhagar erbjuder stadsdelen också en hel del utbud i fråga om restauranger, shopping och caféer. Den som vill köpa en villa eller ett radhus i västra Göteborg flyttar in i ett område där infrastrukturen redan finns på plats. Förskolor, skolor, service och kommunikationer till centrala Göteborg är väl inarbetade och fungerande. Om du funderar på om västra Göteborg är stället där du ska köpa villa eller radhus i behöver du inte tänka längre. Här kommer ingenting att saknas dig.

Mindre