Övre Lövgärdet - Moodbild (2)

Gamlestaden

Välkommen till en av stadens äldsta stadsdelar. Det var faktiskt här som Göteborg grundades 1473. Senare flyttade man staden några kilometer öster ut och gav den namnet Göteborg.

Idag byggs det mycket i Gamlestaden, vilket gör att det redan är fullt av liv och rörelse i denna nygamla stadsdel. Men i framtiden kommer det att bli ännu mer av den varan. Du kommer då att mötas av butiker och caféer åt ena hållet, västerut kommer du istället att mötas av Kvibergs grönområden och strax österut skymtar du centrala Göteborg. Det är helt enkelt nära till allt.

Göteborgs centrum ligger knappt fem kilometer bort, vilket bara tar några minuter med spårvagn och inte mycket längre tid med cykel. Och eftersom Gamlestaden är en stadsdel som funnits så länge, finns det redan en välfungerande infrastruktur i form av förskolor, skolor, cykelstråk och kommunikationer. Läget är med andra ord perfekt för den som vill ha nära. Till allt.

Testa Gamlestadsguiden - 12 timmar i Gamlestaden

Litteraturgatan 03 48x32cm 300ppi RGB Emma Klara Sandberg 190110

Kålltorp

Kålltorp är en stadsdel som tillhör de östra delarna av Göteborg. Här är det lätt att trivas med naturnära grannar som Renströmska parken, Skatås, Delsjöområdet och Härlanda Tjärn.

I Renströmska parken finns det gott om möjligheter till spontana picknickar och när solen tittar fram under sommarhalvåret är det vid Härlanda Tjärns badplats barnfamiljerna flockas. Närliggande Delsjöområdet är ett stort naturområde där du hittar allt från badstränder och fiskemöjligheter till motionsspår och frisbeegolfbana. Här finns även ett uppskattat gym mitt i naturen och mängder av varierande löparspår att utmana sig i.

Men i Kålltorp finns det också många mysiga kvarterskrogar och butiker som står för en stor del av stadsdelens omtalade livfullhet. I Kålltorp har du nära till det mesta, all form av service som underlättar din vardag men också till kommunikationer som kan ta dig in till centrala Göteborg på en kvart.

FjallboPark 06 29x19cm 240ppi RGB Emma Klara Sandberg 190109

Utby

Nordost om Göteborg ligger den natursköna stadsdelen Utby. Det här är en riktig Egnahemsstadsdel. Vi började bygga i det här lugna, trivsamma och barnvänliga området för nästan 80 år sedan. Sedan dess har det tillkommit såväl friliggande hus och radhus som flerfamiljshus.

Utbys atmosfär beskriv nog bäst som avslappnad och naturnära. Här finns både äldre och modern bebyggelse som omges av spektakulär natur, som Utbybergen och Fjällbo Ängar. Men även om Utby har nära till natursköna områden och omtalade klättringsberg, är det samtidigt nära både Göteborgs centrum och Partille centrum. Och kommunikationerna är goda, vilket gör området väldigt attraktivt.

I Utby finns mataffärer, pizzerior, gatukök, frisörer och kaféer. Det finns även gott om förskolor och skolor i området. På senare år har Utby lockat en hel del yngre familjer som uppskattar den barnvänliga omgivningen. Just nu planerar vi att bygga både bostadsrätter och lägenheter i olika storlekar i Utby.

Saffransgatan 04 71x47cm 240ppi RGB Emma Klara Sandberg 190109

OMRÅDEN MED NÄRHET TILL CENTRUM

I de östra delarna av Göteborg har du flera stora fördelar. Du har nära till centrala staden både med bil, cykel och kollektivtrafik. Men framför allt har du några av Göteborgs vackraste naturområden Delsjöområdet och Härlanda tjärn på promenadavstånd.

Här kan du ta friska långpromenader, hitta fina grillplatser och bada när det är väder. I Skatåsområdet trivs frisksportarna som fisken i vattnet med många varierande motionsslingor, gym, minigolf, frisbeegolfbana och fotbollsplaner. Från Munkebäcksmotet kör du dessutom direkt ut på E20 mot Stockholm.