Bergsjon 05 47x71cm 240ppi RGB Emma Klara Sandberg 190109

Angered

Angered är en stadsdel i Göteborgs nordöstra delar. Området präglas av en blandning av hyreshusområden, villaområden och sömnig landsbygd. Här hittar du allt du behöver i vardagen i form av samhällsservice, kulturutbud och shopping. Genom stadsdelen rinner Lärjeån, som bildar en ravin i det gamla kulturlandskapet. Angered gränsar till Vättlefjäll i norr, ett skogsområde med idylliska kanot- och vandringsleder. I söder gränsar området istället till friska sjöar som Bredvattnet, Långvattnet och Smörvattnet.

I Angered har vi byggt bostäder i två områden, Gunnareds Kyrkby och Övre Lövgärdet. Båda bostadsområdena ligger i nära anslutning till Angereds centrum, områdets knutpunkt. Här finns ett sextiotal butiker, restauranger, systembolag, post, banker och många fria parkeringsplatser. Här finns också gymnasium, grundskola, kulturhus, vårdcentral, försäkringskassa och polis. Från Angered kan du enkelt och smidigt ta dig in till de centrala delarna av Göteborg med spårvagn på ungefärliga tjugo minuter. Man kan sammanfatta det som att Angered är området för dig som vill ha nära till service och shoppingutbud, men som gärna har den avstressande naturen runt husknuten.

Olofstorp

I de nordöstra delarna av Göteborg ligger den lantligt idylliska stadsdelen Olofstorp. Olofstorp ligger i en gammal kulturbygd med böljande gröna ängar, utsiktskullar, vattendrag, sjöar och urskog. Utanför samhället hittar man vildmarken i Vättlefjäll med stigar, vandringsleder, kanotvatten och fiskesjöar. Här börjar också Lärjeån sin slingrande väg mot Göta Älv och i dalgången finns ett rikt växt- och djurliv som till stor del är oexploaterat. Olofstorp lockar allt fler som vill bo småskaligt och bekvämt nära djur och natur, men ändå bara 30 minuter på expressbussen från Göteborgs myllrande gator.

I området finns flera förskolor och familjedaghem samt skolor upp till och med årskurs 9. Det finns också närbutiker, postservice, blomsteraffär, frisör, gym och mindre restauranger.