Angered

Angered är en stadsdel i Göteborgs nordöstra delar. Området präglas av en blandning av hyreshusområden, villaområden och sömnig landsbygd. Här hittar du allt du behöver i vardagen i form av samhällsservice, kulturutbud och shopping. Genom stadsdelen rinner Lärjeån, som bildar en ravin i det gamla kulturlandskapet. Angered gränsar till Vättlefjäll i norr, ett skogsområde med idylliska kanot- och vandringsleder. I söder gränsar området istället till friska sjöar som Bredvattnet, Långvattnet och Smörvattnet.

I Angered har vi byggt bostäder i två områden, Gunnareds Kyrkby och Övre Lövgärdet. Båda bostadsområdena ligger i nära anslutning till Angereds centrum, områdets knutpunkt. Här finns ett sextiotal butiker, restauranger, systembolag, post, banker och många fria parkeringsplatser. Här finns också gymnasium, grundskola, kulturhus, vårdcentral, försäkringskassa och polis. Från Angered kan du enkelt och smidigt ta dig in till de centrala delarna av Göteborg med spårvagn på ungefärliga tjugo minuter. Man kan sammanfatta det som att Angered är området för dig som vill ha nära till service och shoppingutbud, men som gärna har den avstressande naturen runt husknuten.

Bergsjon 05 47x71cm 240ppi RGB Emma Klara Sandberg 190109
Olofstorp

I de nordöstra delarna av Göteborg ligger den lantligt idylliska stadsdelen Olofstorp. Olofstorp ligger i en gammal kulturbygd med böljande gröna ängar, utsiktskullar, vattendrag, sjöar och urskog. Utanför samhället hittar man vildmarken i Vättlefjäll med stigar, vandringsleder, kanotvatten och fiskesjöar. Här börjar också Lärjeån sin slingrande väg mot Göta Älv och i dalgången finns ett rikt växt- och djurliv som till stor del är oexploaterat. Olofstorp lockar allt fler som vill bo småskaligt och bekvämt nära djur och natur, men ändå bara 30 minuter på expressbussen från Göteborgs myllrande gator.

I området finns flera förskolor och familjedaghem samt skolor upp till och med årskurs 9. Det finns också närbutiker, postservice, blomsteraffär, frisör, gym och mindre restauranger.

BOSTADSPROJEKT I NORDÖSTRA GÖTEBORG

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE PROJEKT

Bostadsrätter och lägenheter i nordöstra Göteborg

I nordöstra Göteborg byggs det en hel del lägenheter som bostadsrätter. Stadsmiljön här ska bli mer sammanhängande, bättre förtätad och mer levande. Vi på Egnahemsbolaget har en stor del i det uppdraget då vi erbjuder nybyggda, prisvärda och trivsamma boenden på många platser i nordöstra Göteborg.

Mer

Om du köper en bostadsrätt i de nordöstra delarna kommer du att skaffa dig närhet till både lummiga naturreservat, lantlig luft, fina kanotleder och pittoreska badsjöar. Vandringsleder, fiskesjöar, golfbanor och hästgårdar hittar du också här. Men bostadsrätterna och lägenheterna ligger också nära sina centrum med butiker, service och förskolor och skolor.

De ligger också alla nära hållplatser för kollektivtrafiken. På allt mellan tjugo och trettiofem minuter tar du dig in till de centrala delarna av Göteborg. Expressbussar, spårvagn och stadsbussar ser till att du smidigt och enkelt tar dig in till stan när du önskar. Nu återstår bara att hitta din bostadsrättslägenhet i nordost.

Mindre

Villor och radhus i nordöstra Göteborg

I Göteborgs nordöstra delar möter staden naturen och naturen staden. Här finns i det närmaste oändliga möjligheter till friluftsliv med Bohusleden, kanotlederna i Vättlefjäll och de talrika fiskesjöarna. Här finns också de bästa klipporna för klättring och den vackraste utsikten med stadens renaste luft.

Mer

I nordöst finns förstås alla typer av bostadsformer med allt från lantliga radhus i Olofstorp till moderna varianter i Gunnilse.
Det är inte ovanligt att villorna och radhusen i den här delen av staden angränsar till skogs- och lantbruk. I kombination med natursköna områden erbjuder stadsdelen också mycket i form av restauranger, shopping och caféer.

Den som vill köpa en villa eller ett radhus i nordöstra Göteborg flyttar in i områden där det redan finns fungerande infrastruktur. Förskolor, skolor, service och kommunikationer till centrala Göteborgs centrum är redan på plats. Att ha nära till mycket – och lite till – blir verklighet för den som väljer att köpa villa eller radhus i här.

Mindre