Lansmansgarden 05 71x47cm 240ppi RGB Emma Klara Sandberg 190109

Hisings Backa

Hisings Backa, även känt som Backa, är en av de stadsdelar i Göteborg som verkligen skjutit i höjden i popularitet de senaste åren. Hit lockas både de som vill prova en ny boendesituation och de som flyttar hemifrån för första gången. Området ligger alldeles vid Göta Älv på Hisingen, och bor du här bor du ganska perfekt. Hisings Backa är lugnt och naturnära, men samtidigt centralt. Med kollektivtrafiken är du över älven och i centrala Göteborg på bara femton minuter.

Men det är inte bara det fina läget som lockar med Hisings Backa. På senare år har dessutom ett arbete med att modernisera stora delar av stadsdelen påbörjats. Nya bostadsområden har byggts och fler planeras. Selma Lagerlöfs Torg håller på att omvandlas till ett nytt centrumkvarter med matbutiker, butiker och service och ska byggas samman med nya Litteraturgatan. Här håller en myllrande stadsdel på att växa fram med allt du behöver för ett gott vardagsliv – Selma stad.

Skra Bro båtar moodbild LU 10519708

Björlanda

I Björlanda känner man doften av både havssalt och lantbruk. På Hisingens västra del ligger det här samhället som erbjuder både typiska klippbad och sinnliga naturupplevelser. Allra mest känd här ute är kanske småbåtshamnen Björlanda Kile. Här finns plats för hela 2 400 småbåtar och faktum är att den pittoreska, bohuslänska hamnen är en av Europas största.
Björlanda är ett område som till största del består av trivsamma småhus- och villaområden. Det är ett område som passar alla som vill ha närhet till uppfriskande bad och avstressande naturområden, men som samtidigt vill ha lyxen av närhet till storstadens utbud. Björlanda är ett av våra mest lantliga områden som med sin fina tillgång till kollektivtrafik gör livet enkelt. På bara trettio minuter har du tagit dig med buss in till centrala Göteborg. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Ättehögsgatan - Moodbilder (2)

Frihamnen

Frihamnen är en helt ny stadsdel. Här bor du verkligen mitt i centrum, alldeles vid vattenkanten. Åt ena hållet ligger Hisingen, åt andra ligger fastlandet, och mitt emellan ligger Frihamnen. Frihamnen har alla förutsättningar att bli en tät blandstad med bostäder, arbetsplatser, handel, kultur, restauranger och caféer. Förutom vatten kommer bostäderna här att omges av grönskande.

Frihamnen kommer även i framtiden äga en prägel av den gamla varvsindustrin. Men mitt emellan containrar, kranar och packkajer växer ett urbant område med mycket attityd fram. Här kommer också Jubileumsparken att ligga, en plats som ska kännas som hemma för alla göteborgare. Den ska fungera som en mötesplats för hela staden och som präglas av biologisk mångfald och närhet till vatten. Med unik vattenkontakt som blickar över både älven och city har Frihamnen ett extremt centralt läge. Frihamnens närhet till stadskärnans myller i kombination med avkopplande grönområden och kajkantsliv sätter verkligen prägel på denna nya stadsdel.

Hisingsparken1

Vi utvecklar Göteborg i en spännande stadsdel

Här på Sveriges femte största ö har cirka en fjärdedel av stadens invånare valt att bosätta sig. Kanske är det på grund av att Hisingen rymmer det mesta. Det var här varvsindustrierna hade sin plats, sida vid sida nere vid älven. Idag ligger där istället moderna lägenheter och populära restauranger, bara en båthållplats från stadens centrala delar. Det tydligaste spåret av stadens skeppsvarv är troligen Eriksbergs bockkran. Bohuslänsk landsbygd, utsiktsberg och kust med klipphällar och fina badplatser hittar man om man blickar västerut.