Hisings Backa

Hisings Backa, även känt som Backa, är en av de stadsdelar i Göteborg som verkligen skjutit i höjden i popularitet de senaste åren. Hit lockas både de som vill prova en ny boendesituation och de som flyttar hemifrån för första gången. Området ligger alldeles vid Göta Älv på Hisingen, och bor du här bor du ganska perfekt. Hisings Backa är lugnt och naturnära, men samtidigt centralt. Med kollektivtrafiken är du över älven och i centrala Göteborg på bara femton minuter.

Men det är inte bara det fina läget som lockar med Hisings Backa. På senare år har dessutom ett arbete med att modernisera stora delar av stadsdelen påbörjats. Nya bostadsområden har byggts och fler planeras. Selma Lagerlöfs Torg håller på att omvandlas till ett nytt centrumkvarter med matbutiker, butiker och service och ska byggas samman med nya Litteraturgatan. Här håller en myllrande stadsdel på att växa fram med allt du behöver för ett gott vardagsliv – Selma stad.

Björlanda

I Björlanda känner man doften av både havssalt och lantbruk. På Hisingens västra del ligger det här samhället som erbjuder både typiska klippbad och sinnliga naturupplevelser. Allra mest känd här ute är kanske småbåtshamnen Björlanda Kile. Här finns plats för hela 2 400 småbåtar och faktum är att den pittoreska, bohuslänska hamnen är en av Europas största.
Björlanda är ett område som till största del består av trivsamma småhus- och villaområden. Det är ett område som passar alla som vill ha närhet till uppfriskande bad och avstressande naturområden, men som samtidigt vill ha lyxen av närhet till storstadens utbud. Björlanda är ett av våra mest lantliga områden som med sin fina tillgång till kollektivtrafik gör livet enkelt. På bara trettio minuter har du tagit dig med buss in till centrala Göteborg. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Skra Bro båtar moodbild LU 10519708
Frihamnen

Frihamnen är en helt ny stadsdel. Här bor du verkligen mitt i centrum, alldeles vid vattenkanten. Åt ena hållet ligger Hisingen, åt andra ligger fastlandet, och mitt emellan ligger Frihamnen. Frihamnen har alla förutsättningar att bli en tät blandstad med bostäder, arbetsplatser, handel, kultur, restauranger och caféer. Förutom vatten kommer bostäderna här att omges av grönskande.

Frihamnen kommer även i framtiden äga en prägel av den gamla varvsindustrin. Men mitt emellan containrar, kranar och packkajer växer ett urbant område med mycket attityd fram. Här kommer också Jubileumsparken att ligga, en plats som ska kännas som hemma för alla göteborgare. Den ska fungera som en mötesplats för hela staden och som präglas av biologisk mångfald och närhet till vatten. Med unik vattenkontakt som blickar över både älven och city har Frihamnen ett extremt centralt läge. Frihamnens närhet till stadskärnans myller i kombination med avkopplande grönområden och kajkantsliv sätter verkligen prägel på denna nya stadsdel.

Ättehögsgatan - Moodbilder (2)
Hisingsparken1

VI UTVECKLAR GÖTEBORG I EN SPÄNNANDE STADSDEL

Här på Sveriges femte största ö har cirka en fjärdedel av stadens invånare valt att bosätta sig. Kanske är det på grund av att Hisingen rymmer det mesta. Det var här varvsindustrierna hade sin plats, sida vid sida nere vid älven. Idag ligger där istället moderna lägenheter och populära restauranger, bara en båthållplats från stadens centrala delar. Det tydligaste spåret av stadens skeppsvarv är troligen Eriksbergs bockkran. Bohuslänsk landsbygd, utsiktsberg och kust med klipphällar och fina badplatser hittar man om man blickar västerut.

Bostadsprojekt på Hisingen

De första bostäderna började vi bygga på Hisingen redan 1933 och då tillsammans med dem som skulle bo där. Dessa husen är populära än idag och ligger i Bräcke med smeknamnet ”Sockerlådorna”. Sedan dess har vi byggt bostäder, både småhus och bostadsrätter, i Säve, Torslanda, Kyrkbyn, Eriksberg, Brämaregården, Hisings Backa och Gerrebacka.

På kartan kan du se våra nuvarande bostadsprojekt på Hisingen: Selma stad, Hisings Backa, Länsmansgården och Björlanda.

Bostadsrättslägenheter på Hisingen

I den folktäta stadsdelen Hisingen byggs det en hel del lägenheter i bostadsrättsform, såväl för den stora familjen som för ensamhushåll. Vi har genom tiderna och kommer även framöver att erbjuda nybyggda, prisvärda och trivsamma bostadsrättslägenheter runt om på Hisingen. Vi brukar säga att vi förverkligar bostadsdrömmar för många göteborgare.

Mer

Du som väljer att köpa bostadsrättslägenhet på Hisingen kan få det bästa av allt, närheten till centrala Göteborg och folkmyllret till de pittoreska havsbaden längs kusten och de avkopplande naturområdena. Förutom närheten till havet och den södra skärgården har du också nära till grönområden som Hisingsparken, Lilleby, Sillvik, Svarte Mosse, Skändla och Jämmerberget.

Bostadsrättslägenheterna på Hisingen ligger i nära anslutning till hållplatser för kollektivtrafiken. Du kan enkelt och smidigt ta dig in till de centrala delarna av Göteborg. Med visionära och spännande byggplaner i Frihamnen är det många som tänker sig Hisingen som ett urbant nav. Här kommer nytänkande byggnader, livliga affärskvarter och ett blomstrande kulturliv att samsas sida vid sida.

Välkommen att hitta din bostadsrättslägenhet på Hisingen!

Mindre

Villor och radhus på Hisingen

Hisingen är stadsdelen där staden möter landsbygden. Eftersom du är på Sveriges femte största ö finns det gott om möjligheter till både stora, gröna strövområden som Hisingsparken, Lilleby, Sillvik, Svarte Mosse, Skändla och Jämmerberget. Men här finns också de saltaste baden och de rundaste klipphällarna.

Mer

På Hisingen hittar du alla olika typer av bostadsformer, allt från villor i Björlanda till radhus i Lundby. Utmärkande för Hisingen är att äldre bebyggelse samsas med nybyggnationer. Det i sin tur gör att både barnfamiljer, pensionärer och unga par brukar blandas på ett trevligt och naturligt sätt. Den som vill köpa en villa eller ett radhus på Hisingen har alltid nära bra och fungerande infrastruktur. Skolor och förskolor är välrepresenterade, och kommunikationerna in till Göteborgs centrum är många.

Dessutom finns en rad sevärdheter som Ramberget, Volvomuseet, ny saluhall och säteri. För den som önskar finns även flera spahotell och omtyckta golfbanor. De många nybyggnationerna vid kajkanten gör att Göteborgs centrum växer över till Hisingssidan – och att många ser och potentialen i stadsdelen.

Mindre