Innerstaden med närhet till naturen

I de centrala delarna av staden återfinns ett stort utbud både för de som bor här och för besökande. Med både Slottskogen och Trädgårdsföreningen mitt i staden är det lätt att släppa stadens puls för ett ögonblick. För den som istället önskar en god fika eller en shoppingtur ligger flera mysiga caféer i centrala staden och även flera shoppingdistrikt.

CENTRALA GÖTEBORGS OMRÅDEN

Centrala Göteborg finns i vårt hjärta, men där gör andra bostadsutvecklare redan ett bra jobb. Egnahemsbolaget fokuserar istället på att bygga nya bostäder i de områden som framförallt har många hyresrätter. Därför bygger vi nya bostads- och äganderätter i områdena runt om Göteborgs stadskärna. Till exempel Gårdsten, Bergsjön, Lövgärdet, Gamlestaden och Sisjön.

Bostadsrätter och lägenheter i centrala Göteborg

I en stor stad finns det stor möjlighet till nya bostadsrätter och lägenheter och centrala Göteborg är inget undantag. Staden fortsätter växa i rekordfart och nya bostadsområden börjar växa fram.

Om du köper en bostadsrätt eller lägenhet i centrala Göteborg får du så mycket mer än en pulserande stadskärna. Centrum kan erbjuda ett utbud av caféer, museum, restauranger och affärer – något för att passar alla. Staden erbjuder dessutom flitigt besökta sportevenemang, konserter och för att inte glömma Nordens största nöjespark Liseberg. Skulle du vilja ta dig till hav och natur utanför staden går det frekvent spårvagnar, bussar och pendeltåg så du lätt kan ta dig från punkt A till punkt B.

Mer

I staden finns även tillgång till mataffärer, skolor och förskolor – i centrala Göteborg har du nära till allt. Att köpa lägenhet eller bostadsrätt här innebär att ingenting kommer saknas dig. För dig som önskar ett hållbart och trivsamt hem kan Egnahemsbolaget hjälpa dig att hitta ditt drömboende i centrala Göteborg.

Mindre

Villor och radhus i centrala Göteborg

Även om det mesta som byggs här är lägenheter, så finns det även villor och radhus i Centrala Göteborg för den som önskar det, även om vi främst bygger i områden med många hyresrätter.

I de centrala delarna av staden finns det gott om matbutiker, joggingspår och vackra omgivningar. För den som önskar nära till förskolor och skolor finns det också nära till hands.  Det finns med andra ord stora möjligheter att göra ett fynd här!

Mer

I en stad som växer innebär det förstås mer än bara fler bostäder. Restauranger, caféer och affärer tar nya former och du som bor här har allt nära tillhands. För dig som önskar lugnare tempo kan snabbt ta dig till några av stadens naturområden mitt i stan med Botaniska Trädgården eller Trädgårdsföreningen runt knuten. Områdena besöks flitigt av personer som vill ta en joggingtur eller en picknick.

Mindre