OLOFSTORP – BRF PRÄSTVILLAN / MENY
Förminska menyn Förstora menyn
PERSONUPPGIFTSLAGEN

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL)
Egnahemsbolaget kommer att använda dina ifyllda personuppgifter för att kunna kontakta dig angående det intresse du visat för våra bostäder. Har du anmält intresse för ett specifikt objekt som är ute till försäljning kommer vår säljare att kontakta dig.

Har du anmält intresse för något av våra kommande områden eller mer generellt intresse för framtida bostäder kommer du att få vårt nyhetsbrev samt information när försäljningsstart närmar sig för den typ av bostad du är intresserad av.

Dina personuppgifter kan även komma att behandlas för statistik, marknads- och kundanalyser. De kommer dock inte att lämnas ut till tredje part för oönskad reklam eller dylikt.

Enligt Personuppgiftslagen (1998:204) har du rätt att gratis en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig. Skicka en begäran till hemsidespost@egnahemsbolaget.se eller Göteborgs Egnahems AB, Box 4034, 422 04 Hisings Backa.

Säljare

Annica Öhagen

Telefon: 031-707 71 42

Mobil:

Maila Annica

Olofstorp – Brf Prästvillan

Fyra bostadsrättslägenheter i genuin sekelskiftsvilla

Olofstorp bjuder på naturskönt uteliv för stora och små och lockar allt fler som vill bo småskaligt och bekvämt nära den vackra naturen, men ändå bara 20-30 minuter från centrala Göteborg. Här i hjärtat av Olofstorp ligger Prästvillan från 1867, som nu förvandlas till fyra bostadsrättslägenheter i sekelskiftsmiljö.

Prästvillan i Olofstorp anno 1867

År 1867 uppfördes ett nytt bostadshus för prästen i Angered-Bergum där det tidigare hade varit ett komministerboställe sedan 1700-talet. 1923 gjordes en större ombyggnad med en utökad vindsvåning, en ny veranda och balkong. En rad med ståtliga kolonner uppfördes också. Det här var förstås inte bara väldigt elegant för tiden, det blev också ett värdefullt landmärke här.

Idag ser man tydliga spår av att tiden haft sin gång, och att prästvillans glansdagar är förbi. Idag är fastigheten visserligen alltjämt pampig, men mycket behöver åtgärdas. Nu när villan ska byggas om till bostadsrätter är det inte bara att köra fram grävskopor och plocka fram släggan. Prästvillan omfattas av Göteborgs bevarandeprogram och har kulturhistoriska värden. Det innebär att vi måste gå varsamt fram när vi ska bygga om den. Tillsammans med en antikvarie har Egnahemsbolaget utrett vad som får göras, och vad som måste bevaras.

Bibehålla äldre detaljer

Prästvillan är hela 300 kvadratmeter, fördelade på de två våningarna. Villan förvandlas nu till fyra bostadsrättslägenheter, vilket ställer vissa krav på förändringar i planlösningen. Men utgångspunkten är att bibehålla och bygga vidare på de kulturhistoriska värden och den arkitektur som finns. Äldre detaljer i form av snickerier och eldstäder bevaras i möjligaste mån.

På första våningen har Brf Prästvillan två lägenheter, en 4 rum och kök och en 2 rum och kök. På andra våningen två stycken 3 rum och kök i olika storlekar.

Jennie Tunbratt är inredningsansvarig på Egnahemsbolaget och en av dem som arbetar med renoveringen. Hennes uppgift är att bibehålla en gammaldags känsla i lägenheterna, samtidigt som de ska möta nutida lägenhetsbehov.

– Det här ett jättespeciellt projekt för oss. Vi jobbar nära både antikvarie och arkitekt för att kunna möta både bevarandekrav och nybyggnadskrav. Kvittot på om vi lyckats blir om själen är kvar, utan att äventyra framtida underhåll, säger Jennie.

Utifrån sekelskiftsmiljön så har Jennie skräddarsytt inredningen i varje lägenhet. vilket skapar fyra unika lägenheter, som också har olika planlösningar.

– Jag tror att de som är förtjusta i den äldre stilen och som tycker om att vi renoverat med hjärtat och varsamma händer kommer att trivas väldigt bra här. Dessutom får de tillgång till en fantastisk trädgård, avslutar hon.

Prästvillan kommer att stå klar för inflyttning efter sommaren/under hösten  2018 och lägenheterna kommer i samband med detta att gå ut till försäljning.

 

Intresseanmälan

Gör intresseanmälan nu och du får inbjudan till säljstart samt en köplats.

Du registrerar din intresseanmälan genom att fylla i dina kontaktuppgifter i rutan för INTRESSEANMÄLAN som du ser här ovan.

Genom att registrera intresseanmälan får du en köplats till detta bostadsprojekt. Turordningen bestäms utifrån datum och klockslag för din registrering. Din köplats gäller vid säljstarten när du anmäler intresse för att boka en bostad och ger dig en större möjlighet att få just din drömbostad. Köplatsen gäller endast för det område som du registrerat intresseanmälan till.

När du gjort intresseanmälan kommer du fortlöpande att få information per e-mail om detta bostadsprojekt.

Läs mer om köpprocessen här >>

Projektstatus för Olofstorp – Brf Prästvillan:

Stomme, väggar, tak
FAKTA / Olofstorp – Brf Prästvillan
  • Antal bostäder 4 st
  • Hustyp Flerbostadshus
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×